Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Florbalisté podlehli Švýcarsku 9:16 a skončili poslední

Sandviken (Švédsko) - Čeští florbalisté podlehli v závěrečném utkání na Euro Floorball Tour ve švédském Sandvikenu po divoké přestřelce Švýcarsku vysoko 9:16 a skončili bez bodu poslední. Je to pro ně nejhorší umístění v sérii od dubna 2012, kdy prohráli také všechny tři duely se Švédy, Finy a Švýcary. Šestnáct inkasovaných gólů je pro český národní tým nejvíce v historii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švýcarsko

"Samozřejmě se zápasem spokojený nejsem, ale na druhou stranu je dobré, že jsme se na začátku nového cyklu a po bronzové medaili z MS vrátili zpátky na zem. Ještě určitě nejsme třetí nejlepší na světě a musíme dál tvrdě pracovat," řekl Cepek po prohře v repríze prosincového duelu o bronz na mistrovství světa v Göteborgu, v němž Češi porazili Švýcarsko 4:3.

V úvodu Češi vedli po Sýkorově trefě, na kterou odpověděl Buchli. Na opětovný náskok týmu Radima Cepka po gólu Martina Šimka reagoval dvěma zásahy Mauer. Tomašík, Dóža a Bagin na začátku druhé části otočili na 5:3, ale Švýcaři kontrovali pěti trefami do konce prostřední dvacetiminutovky.

Češi se opět prosadili až za stavu 6:9 díky Veltšmídovi. Švýcaři si náskok hlídali. Ani zkorigovaní po gólech Sýkory a Tokoše na 8:11 nepomohlo zlomit vývoj zápasu a český tým nakonec prohrál sedmibrankovým rozdílem. Mauer se na tom podílel čtyřmi góly a třemi asistencemi, Buchli třemi trefami a čtyřmi přihrávkami.

ČR - Švýcarsko 9:16 (2:3, 3:5, 4:8) Branky a nahrávky: 3. Sýkora (Jendrišák), 11. M. Šimek (Tomáš Chroust), 21. Tomašík (Suchánek), 25. Dóža (Jendrišák), 27. Bagin (Ullmann), 48. Veltšmíd (Tomašík), 51. Sýkora (Jendrišák), 51. Tokoš (Sladký), 55. Tokoš - 5. Buchli (Braillard), 15. Maurer (Bischofberger), 17. Maurer, 28. Scalvinoni (Maurer), 28. Laely (Buchli), 30. Laely (Buchli), 32. Engel (Maurer), 38. Maurer (Bischofberger), 43. Scalvinoni (Braillard), 49. Maurer (Engel), 49. Laely (Buchli), 52. Buchli (Laely), 53. Laely (Buíąą, 55. Engel (Bischofberger), 57. Buchli (Braillard), 60. Bolliger (Maurer). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 203.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články