Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Pořadatelé už prodávají lístky i do horního patra O2 areny

Praha - Třetí ročník superfinále, který bude hostit v neděli opět pražská O2 arena, završí boje o titul ve florbalové extralize mužů a žen. Při zápasech Střešovic s Vítkovicemi a hráček Herbadentu SJM Praha 11 s ostravským týmem se pořadatelé chtějí přiblížit loňskému rekordnímu zájmu diváků. Přímé přenosy vysílá ČT sport a náš web. Ženské finále startuje v neděli ve 12:50, mužské v 15:50.

Před rokem sledovalo mužský duel o titul mezi Vítkovicemi a Chodovem 10 451 fanoušků a ženské finále Herbadent - Vítkovice 6 295 příznivců. "Letos na divácké rekordy ani neútočíme, protože jsme se na ně soustředili na prosincovém mistrovství světa žen v Brně a Ostravě," řekl na tiskové konferenci prezident České florbalové unie Filip Šuman. Kampaň k superfinále začala až v lednu, tedy o čtyři měsíce později než při minulých ročnících.

"Jsme ale velmi mile překvapeni, jak minimálně se to projevilo. Myslíme si, že se k loňským číslům budeme výrazně přibližovat. Útoky na divácké rekordy, a možná dokonce vyprodání celé O2 areny přijdou až v následujících letech," uvedl Šuman s tím, že už se začaly prodávat vstupenky i do horního patra arény. Superfinále bere jako významnou akci, která má florbal posouvat dál. "Pozvaní jsou i významní hosté - olympijští vítězové, například Barbora Špotáková nebo Dominik Hašek. Také lidé z kultury a několik ministrů," uvedl Šuman.

Rozpočet se pohybuje mezi třemi až čtyři miliony diváků. Pochvaluje si, jak projekt jediného boje o zlato převzatý ze Švédska funguje. Inspirují se prý i další země jako Švýcarsko či Finsko. "Dva organizátoři ze Švýcarska s námi stráví i celou noční přípravu haly, která se bude od půlnoci deset hodin chystat. Pokud se chce florbal dostat na olympiádu, tak musí dělat věci, které zaujmou," řekl Šuman, který je i viceprezidentem Mezinárodní florbalové federace.

Je nám líto, video expirovalo.
O2 arena bude hostit florbalové superfinále

Ne všichni jsou se superfinále spokojení

Superfinále má i kritiky. Patří mezi ně prezident Tatranu Střešovice Martin Vaculík. "Bude třetí ročník a je potřeba si to vyhodnotit a říci, že není všechno jenom úžasné. Rozhodně to nějakou změnu potřebuje. Já bych se přimlouval, aby superfinále opustilo hranici Prahy, posunulo se třeba do Ostravy a zvažovaly se další věci. Myslím si, že se v tom moc nedělá," prohlásil Vaculík.

Vadí mu, že klub nemá možnost dostatečné vlastní propagace, či nedostatek VIP vstupenek pro partnery. "Unie se snaží o to, aby florbal byl největším sportem v republice, ale podpora a zkvalitnění klubů, které mají kompletní škálu, starají se o děti a pracují s rodiči, je naprosto minimální. Marketing a masa jsou priority, které jsou nastavené špatně. Ale vedení unie tyto argumenty bohužel neslyší," uvedl Vaculík.

Podle Šumana se o úpravách superfinále diskutuje se všemi extraligovými kluby. "Je jasné, že na to budou mít vždy trošku různé názory ty dva oddíly, které do superfinále postoupí, a těch deset, které jej nehrají. Vždy si názory vyslechneme a většinou jim vycházíme vstříc. Projekt superfinále je v některých náležitostech nastaven a v jiných musí respektovat to, jak fungují určitě záležitosti v areně," řekl Šuman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články