Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Boleslav a Otrokovice útočí na první pohárový triumf, Herbadent na devátý v řadě

Ústí nad Labem - O premiérový pohárový triumf se utkají v Ústí nad Labem florbalisté Mladé Boleslavi a Otrokovic. Oba kluby útočí na svůj vůbec první titul v historii a ve finále poháru jsou poprvé. Naopak v ženské kategorii bude usilovat už o deváté vítězství v řadě Herbadent SJM Praha 11, jeho suverenitu se pokusí narušit Chodov. Přímý přenos obou finále sledujte od 16:50 a 19:50 na ČT sport a našem webu.

Utkání Mladá Boleslav - Otrokovice
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Mladá Boleslav prošla do semifinále ze skupiny s Tatranem Střešovice, Litvínovem a Ústím nad Labem a v boji o finále vyhrála nad FbŠ Bohemians. "Je to pro klub historický mezník, který chtějí všichni dotáhnout do konce," řekl trenér Mladé Boleslavi Tomáš Janeček. Největšími úspěchy Středočechů jsou zatím tři třetí místa v extralize.

Otrokovice došly do finále ze skupiny přes Bulldogs Brno, Pelhřimov a České Budějovice, v semifinále pak vyhrály nad FBC Ostrava 9:3. Panthers jsou v nejvyšší soutěži teprve třetí sezonu a nejvýše byli loni šestí. "Na finále se těším, bude to svátek pro všechny naše hráče a doufám, že se podaří v Ústí naplnit halu. Oba dva týmy budou chtít vyhrát a dají do toho všechno," řekl útočník Otrokovic Jaroslav Vaněk.

Vítěz získá prémii 100 tisíc korun, poražený si přijde na 30 tisíc. Na trůnu vystřídá nový šampion Chodov. Šestkrát vyhrál pohár Tatran Střešovice, třikrát FBC Ostrava, jednou také 1. SC Ostrava a 1.SC Vítkovice.

Herbadent ovládl devět z deseti pohárových finále

V ženské kategorii bude Herbadent hájit svou neotřesitelnou pozici v českých soutěžích. Pohár, který hrají ženy desátou sezonu, vyhrál pod různými názvy (také jako Tatran Střešovice a Děkanka) osmkrát za sebou. Pouze první ročník vyhrál Liberec. V extralize vládne Herbadent nepřetržitě sedm let.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na finále florbalového Českého poháru

Chodov chce napodobit loňský triumf mužů. "Pro nás je jejich úspěch motivací a chtěly bychom také dovézt pohár. Respektujeme sílu a úspěchy soupeře, ale myslíme, že je čas na změnu," prohlásila trenérka Chodova Michaela Marešová.

V neděli se oba soupeři potkali v extralize a Chodov doma vyhrál 6:3. "Chodov je těžký soupeř, ale doufám, že ani letos nic měnit nebude," řekla útočnice Herbadentu Dominika Šteglová. Vítězky získají 50 tisíc korun a poražené 15 tisíc korun.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články