Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice na úvod Poháru mistrů podlehly Falunu, Herbadent končí

Tampere - Florbalisté Vítkovic podlehli na Poháru mistrů ve finském Tampere švédskému Falunu vysoko 3:10, když v 18. minutě prohrávali už 0:5. Falun postoupil z prvního místa skupiny B do semifinále a Ostravané se o druhé postupové místo utkají s domácím SC Classic, do semifinále projde pouze vítěz. Duel se hraje v pátek od 17:00, přímý přenos můžete sledovat exkluzivně na našem webu. Hráčky Herbadentu SJM Praha 11 podlehly finskému celku SB-Pro 1:6, skončí v základní skupině A na posledním třetím místě a turnaj bude pokračovat bez nich.

České mistryně z Herbadentu neobhájily účast mezi nejlepšími čtyřmi celky z minulých dvou turnajů v Mladé Boleslavi a Umee. Po prohře s Rönnby Västeras 3:4 po samostatných nájezdech potřebovaly SB-Pro porazit. Celek z města Nurmijärvi ale vedl od osmé minuty díky trefě Wickmanové.

Náskok SB-Pro zvýšila Enlundová, která ještě v polovině třetí třetiny dvěma góly za 54 vteřin dovršila hattrick. Už na 6:0 upravily v 54. minutě během 17 sekund Sundströmová a Karoliina Kujalaová, vzápětí zaznamenala čestný úspěch Herbadentu Urbánková. Do semifinále postoupí SB-Pro a Rönnby.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih florbalového utkání 1.SC Vítkovice - IBF Falun

Favorizovaný Falun otevřel skóre ve třetí minutě díky Svahnovi a v úvodním dějství překonali gólmana Součka ještě dvakrát Enström a jednou Larsson a Lundmark. Vítkovice snížily, když se 58 sekund před koncem první části trefil Jelínek a po 45 vteřinách druhého dějství skóroval Lukáš Hrubý.

Vzápětí se ale zapsal podruhé mezi střelce Svahn. Český mistr pak nevyužil přesilovku a Falun v polovině utkání díky Nilssonovi a opět Larssonovi vedl už 8:2. Další gól Falunu přidal na začátku druhé části Holmgren, vzápětí zkorigoval stav druhým gólem v utkání Lukáš Hrubý, ale Švédové ještě dovršili výsledek v přesilovce po trefě Carlströma.

1. SC Vítkovice - IBF Falun (Švéd.) 3:10 (1:5, 1:3, 1:2)

Branky: 21. a 42. L. Hrubý, 20. Jelínek - 3. a 22. Svahn, 6. a 31. Larsson, 8. a 18. Enström, 17. Lundmark, 30. Nilsson, 42. Holmgren, 55. Carlström. Rozhodčí: Fordell, Vuola (oba Fin.). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 487.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články