Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalisté Chodova a Brna budou hrát o Pohár České pojišťovny

Praha - Florbalisté Chodova či Bulldogs Brno budou v Českých Budějovicích slavit premiérový triumf v Poháru České pojišťovny. Ambiciózní Chodov v minulém ročníku při první finálové účasti podlehl Vítkovicím, Bulldogs byli ve stejné fázi v předešlých dvou sezonách a nestačili na Tatran Střešovice. Svou nadvládu bude chtít v ženské kategorii prodloužit Herbadent SJM Praha 11 a postaví se mu Vítkovice. Kádr nejúspěšnějšího českého klubu ovládl pohárovou soutěž už sedmkrát za sebou, ať už nejdříve jako Tatran Střešovice, nebo pak po sloučení jako Děkanka Praha a poslední tři roky pod současným názvem. Finále žen sledujte živě na ČT sport a našem webu od 17:00, finále mužů o tři hodiny později. 

Radost florbalistů Chodova
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Chodov si dělá vysoké ambice v lize, ale vítězství v pohárové soutěži by bylo jeho největším úspěchem. "Je to jeden z hlavních vrcholů a od postupu v semifinále s Tatranem se na něj soustředíme," řekl trenér Chodova Radim Cepek. Nový reprezentační trenér se o víkendu objevil po pauze i na hřišti při nedělní výhře v Havířově 10:5. "Bylo to jen naskočení, abychom měli tři pětky a další hráči si mohli odpočinout. Nevidím reálně, že bych nastoupil i ve čtvrtek," doplnil Cepek. Brno bude podle něj těžkým sokem. "Soupeř je velice kvalitní a každý zápas s nimi je velice náročný a vyrovnaný. Bude záležet na maličkostech," doplnil Cepek.

Chodov v této sezoně v extralize vyhrál na hřišti Bulldogs 6:5 a doma pak 8:5. Brno má také velkou motivaci dosáhnout na trofej. "Je to pro nás velká výzva porvat se o první vítězství Buldoků v nějaké prestižní dlouhodobé soutěži," prohlásil kapitán Brna Petr Kadlec. "Určitě to nebudeme mít lehčí než proti Střešovicím. Chodov patří do čtveřice nejsilnějších českých týmů, mezi kterými jsou jen malé rozdíly."

Herbadent vedle poháru od roku 2007 nepřetržité vládne i extralize a Vítkovicím bude oplácet porážky z obou zápasů základní části této sezony. "Vítkovice hrají hezký, atraktivní florbal. My se snažíme taky, takže doufám, že finále bude oslava florbalu. Očekávám tuhý boj. Doufám, že to bude napínavé a podaří se nám vyhrát," prohlásila trenérka Herbadentu Markéta Šteglová. 

Vítkovice se před touto sezonou pokusily vytvořit také obdobu silného výběru jako před pár lety Herbadent a zlákaly nejlepší hráčky z regionu. Zatím se drží v čele extraligy a po dvou výhrách nad Herbadentem v základní části nejvyšší soutěže musí prokázat své kvality v důležitějším klání. "Vzhledem k časové i finanční náročnosti se poháru neúčastníme pravidelně, a tak je příjemné, že jsme se k účasti rozhodli a povedl se nám postup do finále," podotkl trenér Jiří Velecký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články