Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Skalík nese zranění těžce, na tribuně trpí

Curych - Pouze z tribuny může útočník Vojtěch Skalík sledovat účinkování českých florbalistů na mistrovství světa v Curychu. Hráči tamního Grasshopperu zabránila ve startu zlomenina ruky z konce posledního reprezentačního soustředění. Druhý nejlepší střelec švýcarské ligy se s tím těžko vyrovnává.

Vojtěch Skalík
zdroj: florbal.cz

"Byl jsem z toho hodně špatný. Dostal jsem ještě e-maily a smsky, telefonáty a po dvou hodinách to bylo ještě horší. Ve čtvrtek jsem byl na tréninku za klukama tady v Curychu, ale po půlhodině jsme šli domů, protože jsme se nemohl dívat, jak jim to střílí. A to ještě až se bude hrát semifinále v hale před deseti tisíci diváky, to mě bude hodně štvát," řekl Skalík. Svrbí jej ruce, hned by vběhl na hřiště. "Je to hodně divné. Úplně jinačí pocit, než kdybych se zranil v lize nebo se se mnou rozešla holka nebo dostal padáka v práci. Člověk florbalem žije, trénuje každý den, připravuje se na to dva roky. Jsem zvědavý, jak se s tím poperu," líčil své pocity šestadvacetiletý kanonýr.

Na světové šampionáty jezdil pravidelně od roku 2004. Byl u historického stříbra v Curychu, ve sbírce má také bronz z minulého MS v Helsinkách. "Zatím mě moc nebaví sedět a dívat se. Nejradši bych vzal tu hokejku do ruky a hrál. Koupil jsme si alespoň českou vlajku a budu fandit z tribuny," uvedl. Smůla jej potkala týden před šampionátem na soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Při běžném souboji spadl na ruku, ještě dohrál, ale pak mu zápěstí nateklo. "Pořád jsem doufal, že to bude v pohodě a splaskne to. Ale strašně to bolelo už v neděli, jak jsme letěli domů," podotkl Skalík.

Zlomená kůstka mu vystavila stop na osm týdnů. Na šampionát v Curychu se dlouho dopředu těšil. Ve Švýcarsku žije osm let, našel si tam přítelkyni a domů se vracet už neplánuje. "Kdyby to bylo ve Finsku, Švédsku, tak bych byl v klidu doma. Možná bych to sledoval v televizi a nemrzelo by to až tolik. Možná stihnu ještě dvě tři mistrovství světa, ale ve Švýcarsku se bude hrát znovu možná za osm let," řekl.

Na mistrovství za ním dorazila návštěva z Česka, které kvůli svému zranění upraví program. "Mámu a ségru možná vezmu na lyže. Já si sednu v hospodě, kde si dám kafe a minerálku. Chodím normálně do práce i s tou zlomenou rukou. Jen si vezmu čtvrtek a pátek volno, abych se jim mohl věnovat," uvedl Skalík, který dělá šéfa nákupního oddělení v reklamní firmě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články