Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Lídr NBA Milwaukee vyhořel s Bostonem, nečekaně prohrál i Denver

Basketbalisté Milwaukee ve čtvrtečním šlágru NBA zažili nečekaný debakl s Bostonem, nejlepší tým soutěže prohrál na domácí palubovce 99:140. Za Celtics se zaskvěl Jayson Tatum, jenž za necelých 31 minut hry nastřílel 40 bodů včetně osmi trojek a přidal osm doskoků. Lídr Západní konference Denver nastoupil proti New Orleans bez Nikoly Jokiče a doma padl jednoznačně 88:107.

Tatum minul jen dvě tříbodové střely a celý jeho tým zpoza oblouku nasázel 22 košů. Boston táhl i autor 30 bodů Jaylen Brown, v domácím týmu, který v zápase prohrával až o 49 bodů, zaznamenal Janis Antetokounmpo 24 bodů. Celtics si vylepšili bilanci na 53-24, na druhém místě ve Východní konferenci zaostávají za Bucks už jen o dvě výhry a ve zbývajících pěti zápasech mohou ještě zaútočit na první příčku.

"Záleží nám na tom, na které pozici skončíme. Zároveň chceme zakončit základní část ve velkém stylu," řekl Brown, jehož tým má nyní navrch ve vzájemné bilanci (2-1). "Nic to neznamená. Pokud s nimi budeme hrát (v play-off) znovu, musíme být koncentrovaní naprosto stejně," dodal Brown.

Hvězdou New Orleans byl Brandon Ingram, který se zaskvěl triple doublem za 31 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí. S 23 body včetně šesti trojek mu sekundoval C. J. McCollum. Pelicans, jimž stále schází Zion Williamson, v duelu dominovali, vedli až o 21 bodů a udrželi Denver na pouhých čtyřech trefených trojkách z 28 pokusů. Nuggets neproměnili ani 12 šestek z 32. Při Jokičově absenci byl jejich nejlepším střelcem Jamal Murray s 21 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články