Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Basketbalistky USK se pokusí v Praze zopakovat triumf ve Final Four Evropské ligy

Vrcholná evropská soutěž basketbalistek se po letech odehraje opět v Praze. V hale na Královce uspořádá Final Four Evropské ligy od 14. do 16. dubna USK. Naposledy se nejlepší čtyři celky této soutěže střetly v české metropoli v roce 2015 a pražský celek  tehdy triumfoval. USK tak navázal na triumf Gambrinusu Brno z roku 2006. O přidělení pořadatelství pražskému klubu informovala federace FIBA Europe na svém webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: USK po postupu do Final Four Euroligy

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové se při šesté účasti ve Final Four utkají v pátek 14. dubna v semifinále s tureckým Mersinem. Druhý zápas obstarají ve stejný den jiný turecký klub Fenerbahce Istanbul s italským Schiem. O dva dny později se uskuteční duel o třetí místo a finále.

"Máme radost, že se po osmi letech vrací finálový turnaj do Prahy. Snažili jsme se o pořadatelství jak kvůli fanouškům, tak kvůli hráčkám. Věřím, že pro ně a mezinárodní basketbalovou federaci uspořádáme nezapomenutelný zážitek," uvedl na webu pražského klubu generální manažer USK Marek Kučera.

Loni se konal finálový turnaj v Istanbulu a USK prohrál v semifinále s domácím Fenerbahce 74:83 a v duelu o třetí místo se Salamancou 59:71. Letos ve čtvrtfinále španělskému celku porážku oplatil a vyhrál sérii 2:1 na zápasy. Postup Pražanky dovršily ve středu na Královce po vítězství 74:66.

Loňskou účast ve Final Four zopakovaly jen české šampionky a Fenerbahce, které ve finále podlehlo Šoproni. USK je jediným letošním účastníkem, který už soutěž vyhrál. Ostatní tři celky se budou ucházet o premiérový triumf.

V roce 2015 USK porazil v semifinále Fenerbahce 62:49 a ve finále Jekatěrinburg 72:68. Nejlepší evropskou soutěž před pražským celkem vyhrálo z českých klubů právě jen v roce 2006 Brno. V roce 1976 ještě v Poháru mistrů evropských zemí slavila Sparta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články