Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky USK dobře rozjetý duel k výhře nedotáhly a s Fenerbahce opět padly

Útok na první místo základní skupiny Euroligy basketbalistkám USK Praha nevyšel. V domácím utkání proti Fenerbahce sice zvládly solidně první poločas a vedly, ve druhé části se jim však přestalo dařit střelecky a ve vyrovnaném střetnutí nakonec tureckému celku a lídrovi "áčka" podlehly 66:73. Tým z Istanbulu české mistryně porazil ve vzájemných duelech popáté v řadě.

Českým mistryním nepomohl ani výkon francouzské podkošové hráčky Valériane Vukosavljevičové, která s 23 body a 10 doskoky zaznamenala double double. Nejlepší střelkyní soupeře byla Breanna Stewartová s 18 body.

Pražanky prohrály s Fenerbahce popáté za sebou a podruhé v této sezoně. Tentokrát doplatily především na 22 ztrát. Loňský finalista naopak vyhrál v soutěži podesáté v řadě a pojistil si vedení v tabulce.

USK nastoupil před zaplněnou halou Královka i s americkou podkošovou oporou Alyssou Thomasovou, která v minulých dnech laborovala s virózou. Pražanky měly dobrý úvod a získaly vedení 6:0, přišly ale o Maríu Condeovou, která si po třech minutách poranila kotník. Po tříbododové trefě Temi Fágbénléové s klaksonem vyhrály Pražanky první čtvrtinu 21:16.

Na začátku druhé části utržila po souboji s Thomasovou úder do obličeje Stewartová. Americká hvězda pokračovala po krátkém přerušení ve hře. USK držel těsný náskok, v první půli soupeře porazil na doskocích 29:11, dopustil se ale také 14 ztrát. Fenerbahce dvě minuty před koncem druhé čtvrtiny skóre otočilo na 33:32, závěr ale patřil opět domácím. Po trefách Fágbénléové a Jonesové se Pražanky vrátily do vedení 38:33. Další koš Jonesové rozhodčí po zhlédnutí videa neuznali, padl těsně po zaznění sirény.

Turecký tým po přestávce zlepšil obranu a díky šňůře sedmi bodů manko smazal. Téměř celou pětiminutovku USK bez vstřeleného koše prolomila až Fágbénléová. V hostujícím dresu se rozstřílela Stewartová, k níž se přidaly McBrideová nebo Saballyová. Fenerbahce získalo sedmibodové vedení a po třetí čtvrtině vedlo 52:47.

Pražanky v závěrečné části nic nevzdaly a držela je Vukosavljevičová. Díky deseti bodům francouzské podkošové hráčky za pět minut a tříbodové trefě Oblakové otočil USK stav na 64:62. Fenerbahce se ale povedla další sedmibodová šňůra a nepomohl ani oddechový čas Hejkové dvě půl minuty před koncem. Domácí se v závěru ještě přiblížily po trefě Jonesové na tři body, favorit si ale koncovku pohlídal.

ZVVZ USK Praha – Fenerbahce Istanbul 66:73 (21:16, 38:33, 47:52)

Nejvíce bodů: Vukosavljevičová 23, Jonesová 16, Fágbénléová 12 – Stewartová 18, Saballyová 14, McBrideová 13. Fauly: 17:15. Trestné hody: 11/7 – 18/15. Trojky: 7:4. Doskoky: 48:30.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články