Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Smršť trojek Milwaukee uzemnila New York, NBA dál vládne Boston

Famózní obrat se v NBA podařil basketbalistům Milwaukee. Ve třetí čtvrtině ještě s New Yorkem prohrávali o 17 bodů, ale nakonec na jeho palubovce zvítězili 111:107. Bucks k tomu pomohlo 12 trojek v posledních 15 minutách. V tabulce Východní konference tak nadále drží třetí místo za Brooklynem a Bostonem, který uhájil pozici nejlepšího týmu soutěže výhrou 107:99 nad Chicagem.

Jrue Holiday z Milwaukee střílí trojku na palubovce New Yorku
zdroj: REUTERS

Milwaukee ve třetí čtvrtině prohrávalo 53:70 a zdálo se, že si New York jde pro pátou výhru v řadě. Jenže Bucks pomohl zkušený veterán Joe Ingles, který ve zbytku třetí čtvrtiny dal 8 bodů, přihrál na další dvě trojky spoluhráčům a Milwaukee šlo do poslední čtvrtiny jen se ztrátou pěti bodů. Ingles si celkově 17 body připsal nejlepší výkon v sezoně.

Sedmi trojkami během necelých čtyř minut se Milwaukee ujalo vedení. Jalen Brunson sice na straně New Yorku dělal, co mohl, a celkem 44 body držel šance Knicks, ale Bucks čtyřmi úspěšnými trestnými hody v posledních osmi vteřinách výhru uhájili.

"Jakmile jsme dali jednu trojku, tak se to zlomilo. A pak přišla další a další, a najednou tam bylo sebevědomí," řekl Janis Antetokounmpo, který pomohl Milwaukee 22 body. "Bohužel jsme třetí čtvrtinu nezakončili dobře. Špatně jsme dostupovali hráče a trojky dostaly soupeře zpět do zápasu," mrzelo trenéra New Yorku Toma Thibodeaua.

Boston se mohl opět opřít o Jaysona Tatuma, jenž výhru nad Chicagem dirigoval 32 body. Klíčovou trojku dal ovšem Al Horford a 25 vteřin před koncem zajistil Celtics pětibodové vedení. Chicago, které ve třetí čtvrtině přišlo o zraněného DeMara DeRozana, táhl Zach LaVine s 27 body.

Západu kraluje Denver

Západu dál vládne Denver, který přehrál Los Angeles Lakers 122:109 i díky dalšímu triple doublu Nikoly Jokiče za 14 bodů, 11 doskoků a 16 asistencí.

Lakers postrádali vedle Anthonyho Davise také LeBrona Jamese kvůli bolavému kotníku a proti Denveru tak moc šancí neměli. Nuggets si postupně vypracovali vedení až o 20 bodů a připsali si už jedenáctou domácí výhru za sebou. "Dělali jsme, co jsme měli. Hráči byli soustředění a každý odvedl svou práci správně," těšilo kouče Denveru Michaela Malonea.

Nejlepším střelcem Denveru byl s 34 body Jamal Murray. Dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže Jokič si připsal už jedenáctý triple double sezony. Lakers táhl s 25 body Russell Westbrook.

Na Denver v čele Západní konference nadále dotírá Memphis, který zvítězil 121:113 nad San Antoniem a připsal si sedmý skalp soupeře za sebou. A to i přesto, že Grizzlies postrádali svého nejlepšího střelce Ja Moranta. Jeho náhradník Tyus Jones ale dal 24 bodů.

NBA:

Boston - Chicago 107:99, Denver - LA Lakers 122:109, Memphis - San Antonio 121:113, New York - Milwaukee 107:111, Sacramento - Orlando 136:111, Washington - New Orleans 112:132.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články