Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalové El Clásico vyhrála znovu Barcelona a ukončila Realu sérii šesti ligových výher

Vyhlášené El Clásico ovládla v rámci španělské basketbalové ligy Barcelona poměrem 87:78. Vedoucí celek tabulky Real Madrid pomohli na jeho domácí půdě obrat i oba čeští hráči katalánského týmu. Jan Veselý zapsal 11 bodů, 4 doskoky a 2 asistence.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský s Veselým pomohli Barceloně k vítězství v El Clásicu

Basketbalové El Clásico je vždy nepředvídatelné, ať si týmy v tabulce španělské ligy stojí jakkoliv. A v utkání na madridské palubovce se oba celky přetahovaly o každý bod. Barcelona těsně ovládla první čtvrtinu 28:26, v poločase měl zase za skóre 44:42 navrch Real.

Po třetím dějství už opět vedl katalánský celek a do poslední čtvrtiny vstupoval za stavu 62:57. O vyrovnanosti zápasu vypovídal i fakt, že nejvyšší náskok, kterého Barcelona dosáhla, byl devítibodový rozdíl ze čtvrté čtvrtiny. V té už ani jednou neprohrávala a dotáhla duel ke zdárnému konci a výhře 87:78.

Oba čeští hráči nastoupili v základní sestavě Barcelony. Jan Veselý přispěl 11 body a 4 doskoky a na hřišti strávil skoro 27 minut. Tomáš Satoranský nasbíral 4 body, 1 doskok a 2 asistence. Nejproduktivnějšími hráči utkání byli argentinský rozehravač Barcelony Nicolas Laprovittola a kapverdský pivot Madridu Walter Tavares s 19 body.

Barcelona ovládla El Clásico podruhé v řadě. V říjnu se na domácím hřišti radovala z těsného vítězství v rámci Euroligy. Realu zároveň ukončila sérii šesti ligových výher v řadě, vedoucí tým tabulky prohrál poprvé od porážky v Zaragoze na začátku listopadu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články