Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Mám natrénováno. Střílel bych i dva metry za trojkou, lebedil si Krejčí

Poprvé od února 2020 se v české reprezentaci představil rozehrávač Vít Krejčí. Pod vítězství 93:60 nad Bulharskem v prvním přípravném duelu před evropským šampionátem se podepsal 10 body, 4 doskoky a 2 asistencemi. Dvaadvacetiletý hráč Oklahomy si dle vlastních slov opět zvyká na jiný styl evropského basketbalu i odlišnou roli oproti působení v NBA. Přímý přenos utkání Česko – Chorvatsko sledujte v neděli od 17:20 na ČT3 a ČT sport Plus.

"Má role i styl basketbalu jsou něco úplně jiného. Ale už tak nějak vím, co po mně trenér (Ronen Ginzburg) chce, takže se to snažím hrát. Byl to ale první zápas, snažím se dostávat do formy," řekl Krejčí.

Své bodové konto načal v zápase úspěšným trestným hodem a poté přidal tři trojky. "Na trojce jsem hodně pracoval a tím, že je tady blíž než v NBA. Cítím se hodně dobře. Mám natrénováno, klidně bych střílel i dva metry za trojkou. První mi tam padla, tak jsem měl sebevědomí," pochvaloval si.

Rozehrávka v NBA je něco úplně jiného než v Evropě

Zvyká si opět hru na rozehrávce. "V Oklahomě jsem ji hrál chvíli na Summer League, ale rozehrávka v NBA je něco úplně jiného než rozehrávka v Evropě. Na Summer League jsme víceméně nehráli žádné signály, rozehrávač v NBA má za úkol hrát pick and roll a přihrávat, v Evropě ale musí fakt řídit hráče. Teprve se do toho dostávám, prvních pár tréninků bylo dost těžkých. Ale je to něco, co jsem dřív hrával, teď se do toho musím jen dostat," uvedl rodák ze Strakonic.

Krejčí věří, že to bude lepší každým dalším tréninkem a zápasem. "Vrací se mi pick and roll a takové věci, ale pořád mám problém s řízením týmu. V tom je Saty (Tomáš Satoranský) výborný, mám se od něj co učit." 

Snažil se plnit hlavně Ginzburgovy úkoly. "Tlačit míč dopředu. To se v první půli povedlo. Trenér po mně nechce, abych byl klasický rozehrávač jako Saty, ale když mám míč, mám to narvat dopředu. Mám sebevědomí na to, abych se sprintem rozběhl a něco vymyslel," pokračoval Krejčí. 

V závěru musel nuceně ze hřiště, ale nešlo o nic vážného. "Dostal jsem ránu, ne do svalu, ale do kosti. Bolelo to, radši jsem vystřídal, ale nebylo to nic vážného," vysvětlil Krejčí, který si v září 2020 ještě v dresu španělské Zaragozy přetrhl přední zkřížený vaz v koleni a vynechal zbytek sezony. Koleno jej nijak nelimituje. "Cítím se fakt skvěle, když jsem to tahal dopředu, všechna zakončení i výskoky byly v pohodě," dodal Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články