Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Chtěly jsme jim ukázat, že jsme lepší, hodnotila Voráčková duel s Montpellierem

Spokojená s další jasnou výhrou a úspěšnou odplatou byla po zápase Evropské ligy proti Montpellieru basketbalistka USK Praha Veronika Voráčková. České mistryně deklasovaly v domácím prostředí francouzské soupeřky 89:54 a vrátily jim těsnou porážku 74:75 z úvodního utkání. Dvaadvacetiletá reprezentantka, jež zaznamenala devět bodů, cítí, že je se spoluhráčkami v dobré formě, a ráda by to potvrdila i v dalších prosincových zápasech s MBA Moskva a Szekszárdem.

Veronika Voráčková z USK Praha v akci
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Řekla bych, že jsme byly do toho zápasu s Montpellier namotivované a nastavené tak, že jsme jim chtěly vrátit ten první zápas. Věděly jsme, že máme na to je porazit o dost bodů. Nakonec to tak i dopadlo," řekla Voráčková novinářům.

USK prohrál s francouzským týmem na začátku října v úvodním duelu euroligové sezony po faulu a rozhodujícím trestném hodu 0,6 sekundy před koncem. "Všechny jsme věděly, že jsme ten zápas prohrály na poslední střelu, takže jsme jim to chtěly vrátit a ukázat, že jsme lepší," pokračovala Voráčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK Praha přehrály v Eurolize Montpellier

Navzdory tomu, že Pražanky trefily v domácí odvetě jen tři tříbodové pokusy z 19, vyhrály počtvrté za sebou v Evropské lize rozdílem vyšším než 24 bodů. V tabulce skupiny A drží druhé místo o skóre před Salamancou.

Naposledy prohrály na konci října na hřišti Jekatěrinburgu 73:75. "Od toho Jekáče jde vše nahoru. V prvních zápasech jsme neměly Alyssu Thomasovou a Brionnu Jonesovou (kvůli jejich účasti ve WNBA), takže se to ještě podepsalo. Od té doby, co ale přijely, hrajeme jinak a máme mnohem větší sílu pod košem," všimla si Voráčková. "Škoda že nám to nepadalo z dálky, na tom musíme zapracovat. Až nám to začne padat, tak budeme úplně na našem vrcholu," uvedla rodačka z Českých Budějovic.

Právě lednový domácí odvetný duel s Jekatěrinburgem bude podle ní měřítkem aktuální síly týmu USK. "Myslím, že se už na ten zápas všichni těší. Cítíme se v laufu, víme, jak hrajeme a na co máme. Na druhou stranu můžeme hrát ještě lépe a pořád to není top, co tenhle tým dokáže," tušila Voráčková.

Přála by si proto, aby se českým mistryním podařilo do konce roku udržet euroligovou neporazitelnost i proti MBA Moskva a na hřišti Szekszárdu. "Rády bychom je vyhrály, pak si užily svátky a připravily se na Jekatěrinburg. To si myslím, že bude asi se Salamancou nejtěžší zápas v základní skupině," řekla Voráčková. "Chceme v této naší sérii pokračovat a být dominantní v celé druhé půlce sezony," dodala talentovaná reprezentantka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články