Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Historický triple double Duranta přiblížil Brooklyn k postupu do semifinále NBA

Kevin Durant předvedl jeden z nejlepších výkonů historie play-off NBA, když 49 body, 17 doskoky a 10 asistencemi zařídil Brooklynu vítězství 114:108 nad Milwaukee a vedení ve čtvrtfinálové sérii 3:2 na zápasy. A to i přesto, že Nets většinu zápasu prohrávali až o 17 bodů. Nyní mají dva pokusy na to, aby poprvé od roku 2003 postoupili do semifinále.

Kevin Durant v utkání s Milwaukee
zdroj: USA Today Sports autor: Brad Penner

Brooklyn se před utkáním musel vyrovnat s řadou zranění. Nenastoupil Kyrie Irving, James Harden sice hrál 45 minut, ale ještě nebyl ve své kůži a v útoku se trápil, když trefil jedinou z deseti střel. Z hvězdného tria to tak na sebe musel vzít Durant a předvedl, proč patří mezi nejlepší střelce historie.

Dlouho to přitom vypadalo, že půjde o večer Milwaukee. Durant sice měl v poločase 18 bodů, ale Bucks vedli o 16 bodů.

Ve druhé půli ale vzal zápas do svých rukou Durant. Nejprve asistencemi připravoval koše pro Blakea Griffina a velmi dobře hrajícího Jeffa Greena a v posledních 16 minutách sám zářil střelecky.

Na pomezí třetí a čtvrté čtvrtiny sám dal 11 bodů v řadě a osm minut před koncem dvěma trojkami dokonal obrat ve skóre.

Milwaukee se ale drželo v kontaktu až do poslední minuty. Durant však 50 vteřin před koncem dal klíčovou trojku na 109:105 a 15 vteřin před koncem proměnil důležité trestné hody.

Za posledních 16 minut hry tak dal 29 bodů, přestože za zápas ani na vteřinu neodešel si odpočinout.

"Vím, že umím skórovat, ale k vítězství v takovém zápase je třeba víc. Doskakovat, bránit. A tým potřeboval, abych předvedl od všeho něco," řekl Durant, který jako první hráč historie play-off měl alespoň 45 bodů, 15 doskoků a 10 asistencí.

"Byl to historický výkon. Kevin byl famózní," řekl trenér Brooklynu Steve Nash. "Přes všechna zranění, kterými si musel v předchozích letech projít, teď opět lidem ukázal, kdo je nejlepší hráč na světě," ocenil Duranta i Green, který k výhře pomohl 27 body, svým nejlepším výkonem v play-off. Griffin přidal 17 bodů.

Nejlepším střelcem Milwaukee byl s 34 body Janis Antetokounmpo. Šestý zápas série se hraje ve čtvrtek ve Wisconsinu, kde Brooklyn v této sezoně ještě nevyhrál.

Výsledek 2. kola play-off NBA:

Východní konference - 5. zápas: Brooklyn - Milwaukee 114:108, stav série 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články