Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hvězdy Clippers opět úřadovaly proti Utahu, sérii srovnala i Atlanta

Nyní jsou tři ze čtyř sérií druhého kola play-off NBA ve stavu 2:2. Postarali se o to basketbalisté Los Angeles Clippers i Atlanty, kteří vyrovnali ve svých halách proti nejvýše nasazeným týmům po základní části na 2:2. Clippers opět díky třicetibodovým výkonům Kawhiho Leonarda a Paula George porazili podruhé za sebou Utah, tentokrát 118:104, Hawks na předchozí domácí porážku proti Philadelphii odpověděli výhrou 103:100.

Kawhi Leonard proti Utahu
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

George s Leonardem, který ale poslední minuty zápasu odseděl na lavičce kvůli potížím s kolenem, navázali na dominantní výkony ze sobotního zápasu. Oba v pondělí nastříleli po 31 bodech, první přidal devět doskoků, druhý sedm. V letošním play-off zatím v každém z 11 utkání dali oba alespoň 20 bodů, což naposledy dokázali slavní Shaquille O'Neal a Kobe Bryant v dresu Lakers v roce 2003.

"Tihle dva vědí moc dobře, že je potřebujeme, aby oni byli tou hlavou hada. Jsou naši lídři, když to jde jim, jde to i nám," řekl autor 24 bodů Marcus Morris.

V týmu Jazz pošesté za sebou zaznamenal třicetibodový příspěvek rozehrávač Donovan Mitchell, autor šesti trojek a 13 úspěšných trestných hodů dal 37 bodů. Nejlepší celek základní části dal první koš zápasu, ale pak už ani jednou nevedl. "Hráli jsme tvrdě, bojovali jsme, ale nehráli jsme jednoduše, nehráli jsme týmově. Ukázalo se to hned v první čtvrtině, v níž jsme dali jen 13 bodů. Snažili jsme se útočit, ale ne dost, abychom se dostali do situací, z kterých lze pomýšlet na úspěch," konstatoval trenér Utahu Quin Snyder.

Atlanta zvítězila navzdory až osmnáctibodovému manku ze závěru prvního poločasu. V úvodu poslední části se Hawks poprvé od 6. minuty zápasu vrátili do vedení a vyrovnanou koncovku rozhodli pro sebe. Využili i indispozici Joela Embiida, který po ošetření kolena ve druhé čtvrtině neproměnil po změně stran žádnou z dvanácti střel z pole.

Hawks k výhře dovedl Trae Young, který se 77 sekund před koncem postaral košem na 99:98 o poslední obrat skóre a v poslední minutě čtyřmi proměněnými šestkami vedení jistil. S 25 body byl nejlepším střelcem zápasu, navíc se zaskvěl 18 asistencemi. "Tenhle tým se nikdy nevzdává a je jedno, jaké je skóre. Líbí se mi, jak bojujeme, a za dnešní večer jsem na mužstvo pyšný," řekl Young. Bogdan Bogdanovič přidal 22 bodů, lídrem Sixers byl s 20 body Tobias Harris. Embiid zaznamenal 17 bodů a 21 doskoků.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 4. zápas:

Atlanta - Philadelphia 103:100, stav série 2:2.

Západní konference - 4. zápas:

LA Clippers - Utah 118:104, stav série 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články