Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hvězdná výměna v NBA. Westbrook jde z Houstonu do Washingtonu za Walla

Škatulata hejbejte se s přívlastkem hvězdné. V NBA došlo k výměně dvou výrazných postav. Russell Westbrook zamířil tři týdny před zahájením sezony z Houstonu do Washingtonu. Vedení Rockets obětovalo nejužitečnějšího hráče roku 2017 za jiného rozehrávače Johna Walla, jedničku draftu z roku 2010, a právo volby v prvním kole draftu.

Russell Westbrook z Houstonu (uprostřed) v utkání NBA v Torontu
zdroj: AP autor: Nathan Denette

Dvaatřicetiletý Westbrook mění působiště po jedné sezoně. Z Houstonu chtěl odejít poté, co v klubu skončili dosavadní trenér Mike D'Antoni i generální manažer Daryl Morey. Ve Washingtonu, který letos draftoval českého reprezentanta Víta Krejčího, se opět sejde s koučem Scottem Brooksem, pod nímž hrál sedm let v Oklahoma City.

Houston doufal, že Westbrook pomůže týmu ukončit čekání na titul a dovede ho k prvnímu triumfu od roku 1995. To se ale nenaplnilo. Devítinásobný účastník Utkání hvězd sice v průměru nastřílel 27,2 bodu na zápas, Rockets ale vypadli v semifinále Západní konference s pozdějšími šampiony Lakers.

Třicetiletý Wall strávil celou dosavadní kariéru v NBA ve Washingtonu, kde byl tři sezony jeho spoluhráčem Tomáš Satoranský. Pětkrát byl vybrán do All Star Game. Celý minulý ročník ale zmeškal kvůli zranění a rok předtím odehrál vinou zdravotních problémů jen 32 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články