Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Toronto urvalo první výhru ve finále Východu ve druhém prodloužení, zářil Leonard

Pořádně se nadřeli, ale basketbalistům Toronta se podařilo zdramatizovat bitvu ve finále Východní konference NBA. Na domácí triumf 118:112 potřebovali Raptors dvě prodloužení a snížili na 1:2 stav série. Domácí dotáhl k prvnímu bodu v sérii Kahwi Leonard.

Střelec Toronta Kawhi Leonard proti Milwaukee
zdroj: ČTK/AP autor: Nathan Denette

V domácím dresu dal Leonard 36 bodů a přidal devět doskoků a pět asistencí. Lídr Bucks Janis Adetokunbo sice předvedl rekordní zápis, ale nedařilo se mu střelecky a v závěru se vyfauloval.

Toronto ve své hale Air Canada Center vedlo prakticky po celé utkání, ale ne o víc než 11 bodů. V závěru základní hrací doby nedal domácí Pascal Siakam ani jeden ze dvou trestných hodů a umožnil tak dvě sekundy před sirénou Khrisu Middletonovi poslat po útočném doskoku vlastního dvoubodového pokusu duel do prodloužení.

V první nastavené pětiminutovce Raptors díky Siakamovi s Leonardem vedli 89 sekund před koncem o čtyři body, ale Bucks díky Malcolmu Brogdonovi a Georgi Hillovi z čáry trestného hodu opět srovnali. Ze druhého prodloužení uběhla půlminuta, když se vyfauloval Adetokunbo. Jeho spoluhráči následný úsek hry prohráli 5:13.

Sestřih utkání:

Šest bodů v koncovce ze svých celkových 36 obstaral Leonard, který si v play-off vytvořil osobní maximum 52 odehranými minutami. "Na konci zápasu mi Kawhi říkal, že si hodinu zahrál basket. A já na to: promiň, moje chyba," líčil už s úsměvem Siakam, který měl na ruce výhru v poslední čtvrtině. "Jasně, 52 minut, navíc v play-off, je hodně, takže to v nohách cítím, ale podobné to bývá i po třiceti. Hlavu si s tím nelámu, teď si odpočinu a příště do toho zase vlítnu," dodal Leonard.

Řecký křídelník v dresu vítězů základní části Adetokunbo zapsal jen 12 bodů, zato 23 doskoků a vytvořil si osobní rekord v play-off. Kandidát na cenu MVP proměnil jen pět střel z 16 a ještě osmkrát ztratil balon. Bodově Bucks táhli náhradníci Hill (24) a Brogdon (20).

"Hráli líp než my. Kdykoliv jsme se dotáhli, zase se dokázali trefit a lehce odskočit. Nepodali jsme nejlepší výkon," řekl Adetokunbo. Nejvíce bodů ze základní pětky Milwaukee obstaral pivot Brook Lopez, jenž k 16 přidal stejný počet doskoků.

Finále Východní konference play-off NBA - 3. zápas:

Toronto - Milwaukee 118:112 po druhém prodl., stav série 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články