Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tohle neomrzí. Celý tým k tomu přistoupil zodpovědně, řekla Hejková k dalšímu titulu USK

Za svou kariéru nasbírala už 22 titulů, o jeden víc, než má v historické bilanci samotný klub. Trenérka Natália Hejková je podepsána pod dalším triumfem USK Praha, který si ve finále ŽBL poradil se Žabinami Brno.

Natália Hejková
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Hráčky USK si s Brnem poradily 93:56 a finálovou sérii ovládly 3:0 na zápasy. Pro klub získaly devátý titul za sebou a třináctý v samostatné české soutěži, takže od vyrovnání rekordu Žabin je dělí jediný triumf. Na kontě navíc mají také osm československých úspěchů.

"Tohle neomrzí. Pro mě je to sedmý nebo osmý s USK, já si to nikdy nepamatuju. Volali mi ze slovenských novin a říkali mi, že to bude můj dvaadvacátý titul," řekla Hejková. "Ale to je úplně jedno. USK má teď jednadvacet titulů a moc nás to těší," dodala.

USK navíc natáhl sérii neporazitelnosti v české lize na 173 zápasů. "V každé sezoně čekáme, že nás někdo nachytá na hruškách po těžkém euroligovém zápase a cestování, ale ukazuje se, že máme tým poskládaný tak, že českou ligu nepodceňuje a bere ji jako přípravu na Evropskou ligu," prohlásila Hejková.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK Praha slaví devátý titul v řadě a celkově potřinácté

Hráčkám také poděkovala za výkon ve finále, kde ani na chvíli nepřipustily senzaci. "Jsem ráda, že to vzaly tak, jak vzaly. Celý tým k tomu přistoupil zodpovědně, protože tyhle poslední zápasy jsou ošemetné. Hráčky už jsou hlavami v letadlech na dovolenou, takže se stávají i zranění," uvedla Hejková.

Slovenská trenérka věří, že úspěchy USK budou pokračovat i v další sezoně, protože se klubu podařilo udržet všechny opory Alyssu Thomasovou, Valériane Ayayiovou a Isabelle Harrisonovou. "U Thomasové jsem byla rozhodnutá po měsíci Euroligy, že ji musíme ukecat, aby pokračovala, a podařilo se," řekla Hejková.

"Harrisonová byla překvapení Euroligy, jak se toho zhostila, a teď končí jako MVP finálové série. Její styl se nám hodí do krámu," přidala pětašedesátiletá trenérka. "Ona sama navíc byla po dvou týdnech z atmosféry v týmu tak nadšená, že se bála, abychom ji nevyškrtli z listiny," prohlásila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články