Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

USK si může pojistit postup do čtvrtfinále Euroligy, doma přivítá Villeneuve

S cílem definitivně si zajistit účast v play-off Evropské ligy a uhájit druhé místo ve skupině půjdou basketbalistky USK Praha do předposledního utkání základní části. Na Královce hostí Vysokoškolačky francouzského soka z Villeneuve, který už nemá šanci na postup. Přímý přenos sledujte od 18:55 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

Svěřenkyním trenérky Natálie Hejkové se nepovedl vstup do nového roku, ale posledními výhrami nad Jekatěrinburgem a Castors Braine se vrátily na druhé místo, které může být klíčové vzhledem k šancím na účast ve Final Four.

Na něm mají náskok jedné výhry před Bourges a Orenburgem, s kterými ale mají horší vzájemná utkání. Potřebují tak vyhrát oba zbývající zápasy, aby se nemusely ohlížet na výsledky konkurentů.

Výhra nad Villeneuve jim definitivně zajistí postup do play-off. To jim může přinést i porážka, pokud zároveň Orenburg vyhraje nad Polkowicemi. Villeneuve však bude v utkání jasným outsiderem.

Z posledních devíti zápasů dokázal francouzský celek vyhrát jen dva nad Castors Braine a Schiem a v prosincovém duelu s USK prohrál jasně 62:101. Tehdy zazářila stoprocentní střelbou a 20 body rozehrávačka USK Leticia Romerová.

"Tehdy to byl velmi dobrý zápas pro náš tým. Daly jsme 100 bodů, což není vůbec snadné, ať proti vám hraje jakýkoliv soupeř. Kdyby soupeř neproměnil tolik střel za tři body (deset), rozdíl mohl být i větší," řekla trenérka Hejková.

Komplikací pro USK by mohlo být, že některé opory mají zdravotní potíže. Na víkendový zápas s Brnem dokonce tým vyrazil jen se sedmi hráčkami, když chyběly Kateřina i Karolína Elhotovy, Alyssa Thomasová a Tereza Vyoralová. Navíc Renáta Březinová odešla do polské Toruně za větším vytížením.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články