Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Konec nadějí. Nymburk si po kolapsu v Antverpách osmifinále Ligy mistrů nezahraje

Před závěrečnou čtvrtinou vedli o šest bodů a měli nakročeno k důležitému vítězství. Po závěrečném klaksonu však museli basketbalisté Nymburku skousnout v Antverpách porážku 72:85 a zároveň fakt, že po 11. kole přišli o šanci na postup do osmifinále Ligy mistrů. Českého šampiona proto čeká ve skupině C už jen boj o 5. a 6. místo znamenající přesun do Evropského poháru FIBA.

Utkání Nymburk - Antverpy
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Ofenzivní první čtvrtina (29:27) vyšla lépe domácím. Ve druhé, o poznání opatrnější části, ale Nymburk zpevnil obranu a vypracoval si tříbodové poločasové vedení (44:47).

Třetí dějství pak patřilo českému šampionovi, který do druhé půle vstoupil pěti body Bohačíka a postupně si vypracoval až devítibodový náskok. Jenže naději na osmifinále mu pak vzal naprostý kolaps v závěrečném hracím období. V něm hosté dali jen sedm bodů a Antverpám podlehli o 19 bodů.

"Dnes jsme špatně bránili a na konci jsme udělali příliš mnoho chyb, které nás připravily o vítězství," řekl Jaromír Bohačík, s 18 body nejlepší střelec zápasu. "Hráli jsme jen prvních 35 minut, pak jsme ztratili koncentraci, začali chybovat a prohráli jsme," konstatoval trenér Nymburku Oren Amiel.

Nymburk porážka připravila o možnost navázat na předchozí dvě sezony, kdy v Lize mistrů vždy postoupil do play-off. Stále je nicméně ve hře o přesun do Evropského poháru FIFA, jenž zaručuje umístění na páté a šesté příčce.

Basketbalová Liga mistrů - 11. kolo, skupina C:

Antverpy - Nymburk 85:72 (29:27, 44:47, 59:65)
Nejvíce bodů: Bako a Kalinoski oba 15, Sanders 14, Lee a Tate oba 13 - J. Bohačík 18, Lawrence 12, Cosey a Myers oba 8. Fauly: 18:23. Trestné hody: 22/17 - 19/13. Trojky: 10:9. Doskoky: 37:36.

Hapoel Jeruzalém - Fuenlabrada 91:77

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články