Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nymburk slaví důležitou výhru, Opava podlehla stoprocentnímu Tenerife

Basketbalisté Nymburku vybojovali v Lize mistrů velmi důležitou výhru 72:71 na hřišti Fuenlabrady a po vítězství nad španělským celkem se vrátili do boje o postup. S bilancí dvou výher a čtyř porážek je český mistr ale stále ve spodní polovině tabulky skupiny C. Opava naproti tomu prohrála popáté za sebou, na domácí palubovce podlehla lídrovi skupiny B Tenerife 70:92. Slezané zůstali na posledním místě v tabulce, zatímco španělský celek je se šesti výhrami nadále stoprocentní.

Nymburští basketbalisté začali velmi dobrou obranou a za prvních sedm minut dovolili soupeři jen šest bodů. Naopak v nymburském dresu se chytil Bracey Wright a pomohl Nymburku vybudovat už v první čtvrtině náskok 12 bodů. Pak sice domácí také zlepšili obranu a chvíli přibrzdili útok Nymburku, český mistr si však udržel vedení, poslední tři minuty první půle vyhrál 10:1 a do poločasu šel s náskokem 15 bodů.

Dvouciferný náskok si Nymburk držel i celou třetí část a měl duel skvěle rozehraný. Ale do poslední desetiminutovky vstoupil soupeř skvěle zejména zásluhou Luky Rupnika a šňůrou 11:0 se vrátil do zápasu.

Po snížení na pouhé tři body ale dal důležitou trojku Vojtěch Hruban a uklidnil spoluhráče. Domácí sice do úplného závěru bojovali o obrat, ale Nymburk přesnými trestnými hody důležité vítězství udržel. Wright a Hruban k tomu přispěli 20 body.

"Začali jsme velmi dobře hlavně v obraně, hlídali jsme si jejich střelce. Čekali jsme, že se nevzdají, měli jsme si s tím ale ve čtvrté čtvrtině lépe poradit. Teď se ale snažím z výhry radovat a uvidíme, kam nás v budoucnu dostane," řekl trenér Oren Amiel. "Byla tu skvělá atmosféra, fanoušci jsou velkou silou Fuenlabrady, o to cennější výhra to je," dodal.

Další zápas sehraje Nymburk v úterý v Praze na Královce proti Bambergu, který dnes podlehl Hapoelu Jeruzalém 85:88 a má tři výhry a tři porážky. Nymburk se tak bude moci na aktuálně třetí tým tabulky bodově dotáhnout.

Opava držela krok v první polovině duelu

Opavanům chyběly zraněné opory Václav Bujnoch, Rostislav Dragoun a Filip Zbránek, přesto drželi s velkým favoritem krok celý první poločas. Předváděli možná nejlepší výkon v dosavadním průběhu skupiny, kterému chyběla jen přesnější střelba. Hráči soupeře chvílemi dělali podrážděná gesta.

V poločasové přestávce se ale hosté uklidnili a do druhé půle vstoupili šňůrou 11:0, díky níž odskočili na rozdíl 19 bodů a rozhodli. Opava v oslabené sestavě neměla síly na zvrat. Tým z Kanárských ostrovů zvýšil až na rozdíl 30 bodů a v klidu si došel pro další výhru.

"Začátek byl velmi dobrý, podali jsme bojovný výkon a drželi jsme ho až do poločasu. Až ve třetí čtvrtině nám utekli, dobře proměňovali otevřené střely. Podali jsme dobrý výkon, škoda, že nám to nevydrželo déle," litoval křídelní hráč Jakub Slavík.

"Začali jsme měkce, nevyužili jsme faulů a soupeř se dostal do střelecké pohody. Ve druhé čtvrtině jsme se vrátili do zápasu, ale ve třetí čtvrtině soupeř přepnul. Ty začátky druhých poločasů nás trápí. Ve čtvrté čtvrtině jsme to snížili, ale výsledek je pro nás milostivý," dodal trenér Petr Czudek.

Nejlepším střelcem Opavy byl se 14 body Luděk Jurečka, který trefil všechny čtyři pokusy za tři body. Jinak ale domácí stříleli jen s úspěšností 38 procent oproti soupeřovým 56. Opavě nepomohlo ani to, že soupeře přeskákala na útočném doskoku 17:10.

Opava - Tenerife 70:92 (19:26, 38:46, 51:74)

Nejvíce bodů: Jurečka 14, Gniadek 13, Kvapil 11 - McFadden 19, Saiz 15, Abromaitis 12, Brussino 11. Fauly: 20:13. Trestné hody: 12/7 - 21/16. Trojky: 11:12. Doskoky: 34:35.

Fuenlabrada - Nymburk 71:72 (12:20, 23:38, 42:57)

Nejvíce bodů: Garcia 15, Rupnik 12, Cruz a Popovič po 8 - Hruban a Wright po 20, Benda 9. Fauly: 21:22. Trestné hody: 14/10 - 26/20. Trojky: 11:4. Doskoky: 37:44.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články