Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Wizards slavili v Miami teprve potřetí v sezoně. Satoranský zapsal šest minut

Schylovalo se k další prohře, ale basketbalisté Washingtonu v Miami zabrali. Teprve třetí výhru v sezoně NBA trápícího se týmu zajistil na začátku poslední čtvrtiny kapitán John Wall a Austin Rivers, kteří otočili průběh duelu k vítězství 116:110. Tomáš Satoranský odehrál šest minut a připsal si jeden obranný doskok.

McGruder z Miami se snaží dostat přes Porter Jr. z Washingtonu
zdroj: ČTK/AP autor: Wilfredo Lee

Přesto Wizards zůstali s bilancí 3-9 předposlední v tabulce Východní konference. V Miami končili třízápasovou sérii v halách soupeřů a závěr jim vyšel. "Byl to asi jeden z našich nejlepších výkonů v sezoně. Nebáli jsme se hrát hodně fyzicky, každý bojoval i za druhého. Měli jsme správné načasování přihrávek, ale hlavně střeleckých pokusů," řekl kouč hostů Scott Brooks.

Washington prohrával po první čtvrtině o deset bodů, Satoranský se poprvé dostal na hřiště na začátku 11. minuty. Největší manko jeho tým nabral na začátku druhé části, a to dvanáctibodové. V tu dobu si český rozehrávač připsal doskok, pak minul svou jedinou střelu, fauloval a střídal.

V poločase Wizards snížili na rozdíl tří bodů (58:61) a třetí dvanáctiminutovka byla vyrovnaná. Na jejím konci se na chvíli dostal na hřiště Satoranský podruhé a naposledy. Pak začali úřadovat Wall a Rivers a sérii 31:12 zařídil každý deseti body. Sedmnáctibodové vedení už hosté nepustili.

Washington se zlepšil na doskoku

Poprvé v sezoně Brooksův tým předčil soupeře na doskoku (48:38). Wall končil s 28 body a 10 asistencemi, střídající Rivers i Bradley Beal s osmnácti a 19 jich měl další náhradník Jeff Green. Miami znovu chyběl kvůli narození dcery veterán Dwyane Wade.

Slovinský rozehrávač Goran Dragič se po zranění vrátil do sestavy, ale za 21 minut netrefil ani jednu ze sedmi střel z pole. Nejvíce bodů v dresu Heat dal Josh Richardson (24). "Měli jsme momenty, kdy jsme v obraně stíhali, ale pak byly taky chvíle, kdy jsem náš tým vůbec nepoznával," zlobil se kouč Miami Erik Spoelstra.

Nejhodnotnější výkon sobotního večera v NBA předvedl Řek Janis Adetokunbo, ani jeho 27 bodů, 18 doskoků, čtyři asistence a pět zisků ale Milwaukee na výhru nestačilo. V Los Angeles podlehlo Clippers 126:128 po prodloužení, protože Lou Williams proměnil nájezd tři desetiny sekundy před koncem. Lakers uspěli v Sacramentu 101:86 s pomocí 25 bodů LeBrona Jamese.

Toronto si poradilo s New Yorkem 128:112 a drží se v čele Východní konference s 12 výhrami. Jedenácté vítězství v sezoně slavili obhájci titulu Golden State Warriors, kteří porazili Brooklyn 116:100. Naopak nejhorším týmem v soutěži zůstal Cleveland po prohře v Chicagu 98:99.

Výsledky NBA:

Chicago - Cleveland 99:98, Dallas - Oklahoma City 111:96, Golden State - Brooklyn 116:100, LA Clippers - Milwaukee 128:126 po prodl., Memphis - Philadelphia 112:106 po prodl., Miami - Washington 110:116 (za hosty Satoranský 1 doskok), New Orleans - Phoenix 119:99, Sacramento - LA Lakers 86:101, San Antonio - Houston 96:89, Toronto - New York 128:112.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články