Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Golden State se doma muselo sklonit před Milwaukee a přišlo o Curryho

Obhájci titulu z Golden State podruhé v sezoně NBA našli přemožitele. Vedoucí celek Západní konference doma nestačil tempu druhého týmu Východní konference z Milwaukee a prohrál 111:134. Warriors neuspěli po osmi předchozích vítězstvích, výrazně jim při tom chyběl zraněný pivot Draymond Green a ve třetí čtvrtině navíc přišli o Stephena Curryho.

Jannis Antetokunmpo (34) z Milwaukee v utkání proti Golden State
zdroj: USA TODAY Sports autor: Kyle Terada

Hvězdný rozehrávač se nicméně i před odstoupením z utkání, zřejmě kvůli zranění stehna, herně trápil. Na 10 bodů spotřeboval čtrnáct střel a zpoza trojkového oblouku minul všechny čtyři pokusy.

Svůj den neměl ani Kevin Durant, který proměnil jen šest z patnácti střel z pole a zaznamenal 17 bodů. Dvacetibodový výkon předvedl pouze Klay Thompson (24), zato soupeř měl hned tři takové hráče – Eric Bledsoe nastřílel 26 bodů, Jannis Antetokunmpo 24 bodů a Malcolm Borgdon 20 bodů. "Takhle vyhrát proti šampionům, to hodně pomůže našemu sebevědomí. Myslím, že to byl signál pro celou ligu. Nic to nemění na tom, že musíme pokračovat v intenzivní hře každý večer a na obou koncích hřiště," řekl spokojený Borgdon.

"V této lize někdy potřebujete dostat přes pusu, abyste si připomněli, jak je těžké vyhrávat zápasy," prohlásil kouč Warriors Steve Kerr.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Golden State doma nestačili na Milwaukee

Oklahoma si po čtyřech úvodních porážkách připsala už sedmé vítězství za sebou. Při zranění Russella Westbrooka vsadili Thunder v domácím duelu s Houstonem stejně jako předtím proti Clevelandu na obranu a vyhráli 98:80. Hlavní podíl na tom měl Paul George s 20 body, 11 doskoky a 6 asistencemi. Nejlepším střelcem vítězů základní části minulé sezony NBA byl James Harden s 19 body.

"Nešli jsme do zápasu s myšlenkami na ofenzivní bitvu. Zaměřili jsme se na obranu. Máme v týmu hráče, kteří umějí a chtějí bránit. Obrana je to, na čem chceme stavět," uvedl George.

Bostonu se povedl parádní obrat na palubovce zatím nejslabšího týmu Západní konference Phoenixu. Celtics tam smazali ztrátu až 22 bodů a zvítězili 116:109 po prodloužení. Rozehrávač Kyrie Irving k tomu přispěl 39 body. Jen o bod méně dal na druhé straně Devin Booker. Roli favorita potvrdil i Portland, jenž si doma poradil s Los Angeles Clippers 116:105. Damien Lillard a CJ McCollum zaznamenali dohromady 48 bodů.

NBA:

Golden State - Milwaukee 111:134
Oklahoma City - Houston 98:80
Phoenix - Boston 109:116 po prodloužení
Portland - LA Clippers 116:105

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články