Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Satoranského pět bodů Washingtonu nepomohlo, podruhé prohráli i Lakers s Jamesem

I ve druhém utkání v nové sezoně se museli basketbalisté Washingtonu s Tomášem Satoranským sklonit před soupeřem. Dva dny po těsné porážce od Miami (112:113) podlehli znovu před vlastními příznivci Torontu 113:117. Satoranský během 12 minut hry stihl pět bodů a po jedné asistenci, doskoku a zisku. Z vítězství se neradoval ani hvězdný LeBron James, jehož Los Angeles Lakers nezaskočili favorizovaný Houston.

LeBron James v dresu LA Lakers
zdroj: USA TODAY Sports autor: Jayne Kamin-Oncea

Za Toronto nenastoupil odpočívající Kawhi Leonard, ale i tak měl kanadský celek po většinu zápasu blíže k vítězství. Domácí sice smazali dvouciferné manko z první půle, ale naposledy byli ve vedení v polovině třetí čtvrtiny. Přelom předposlední a závěrečné části ovládli hosté a vypracovali si až čtrnáctibodový náskok. Wizards ještě v koncovce mocně dotahovali, nicméně soupeře podržel čtyřmi body v poslední minutě Fred VanVleet.

Mezi sedmi střelci Toronta s dvouciferným výkonem čněl Kyle Lowry s 28 body a 12 asistencemi. Domácím nestačilo 32 bodů Bradleyho Beala, který dal šest trojek a s 870 tříbodovými koši se dostal do čela historického klubového pořadí před Gilberta Arenase.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Washingtonu i LA Lakers prohráli i podruhé v sezoně

LeBron James si odbyl domácí premiéru v dresu LA Lakers, ale jeho 24 bodů, pět doskoků a pět asistencí neodvrátilo prohru 115:124 s Houstonem. Stínem střetnutí byla bitka z poslední čtvrtiny, v níž se do sebe pustili pěstmi rozehrávači Rajon Rondo a Chris Paul. S tvrdou ranou přispěchal i Brandon Ingram a všichni tři byli čtyři minuty před koncem vyloučeni.

Lakers v tu chvíli prohrávali pouze 108:109, ale zbytek zápasu nezvládli. Rockets táhl hvězdný James Harden s 36 body, Chris Paul zvládl do vyloučení 28 bodů a 10 asistencí. 

Jokičův triple double uzemnil Phoenix

Nejlepší individuální výkon sobotního programu předvedl Nikola Jokič, který vydatně přispěl k vítězství Denveru nad Phoenixem 119:91. Srbský pivot zaznamenal triple double za 35 bodů, 12 doskoků a 11 asistencí. Navíc proměnil všech jedenáct střeleckých pokusů z pole, připsal si čtyři zisky a neztratil ani jednou míč. Dokonalý výkon mu pokazil pouze jeden neproměněný trestný hod z jedenácti pokusů.

Souboj mezi Miami a Charlotte rozhodl rozehrávač hostujících Hornets Kemba Walker, jenž prokázal pevné nervy při trestných hodech půl sekundy před koncem za stavu 112:112. První šestku proměnil, druhou schválně minul, aby vypršel čas, a Hornets slavili druhou výhru v sezoně. Walker v utkání trefil sedm trojek a nastřílel 39 bodů.

NBA:

Chicago - Detroit 116:118
Dallas - Minnesota 140:136
Denver - Phoenix 119:91
Indiana - Brooklyn 132:112
LA Lakers - Houston 115:124
Miami - Charlotte 112:113
New York - Boston 101:103
Philadelphia - Orlando 116:115
Portland - San Antonio 121:108
Washington - Toronto 113:117 (za domácí Satoranský 5 bodů, 1 doskok, 1 asistence).

Zdroj
ČTK, YouTube, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články