Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Australanky porazily Turecko a jsou ve čtvrtfinále. Španělky musí do osmifinále

Basketbalistky Austrálie jsou již jistými čtvrtfinalistkami mistrovství světa ve Španělsku. Postup si hráčky z jižní polokoule zajistily v posledním utkání základní skupiny, v němž porazily Turecko 90:64. Dále postoupily do čtvrtfinále basketbalistky USA, Belgie a Kanady, když vyhrály základní skupiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Australanky si po výhře nad Tureckem zajistily čtvrtfinále

Australanky měly od začátku nad Turkyněmi převahu a už po úvodní čtvrtině vedly 32:19. Jejich náskok nadále rostl a Bec Allenová zvyšovala ve druhé části už na rozdíl osmadvaceti bodů. Australské hráčky si pak už náskok s klidem pohlídaly až do závěrečného hvizdu. Ofenzivu táhla především Liz Cambagová, která byla s pětadvaceti body suverénně nejproduktivnější hráčkou celého zápasu.

Američanky prošly skupinou bez porážky

Dalších osm týmů včetně domácího Španělska bude hrát osmifinále, pro čtveřici Korea, Argentina, Portoriko, Lotyšsko turnaj po třech porážkách skončil.

Obhájkyně zlatých medailí z roku 2014 Američanky udržely neporazitelnost po výhře 102:76 nad Lotyšskem, které mělo už před utkáním jistotu posledního místa v tabulce skupiny D. Osudnou se debutantkám na šampionátu Lotyškám stala nečekaná prohra se Senegalem, který se mezi nejlepší dvanáctku MS dostal poprvé od roku 1979.

Proti favoritkám z USA nepomohlo Lotyšsku ani 30 bodů Anete Šteinbergaové, někdejší hráčky USK Praha. Američanky podruhé za sebou nastřílely stovku.

Ve středečním osmifinále se utkají Řecko - Nigérie, Turecko - Francie, Čína - Japonsko a Španělsko - Senegal. Obhájkyně stříbra Španělky přišly o přímý postup do čtvrtfinále po prohře 63:72 s Belgií.

Mistrovství světa basketbalistek na Tenerife (Španělsko):

Skupina A:

Korea - Řecko 48:58 (28:25), Kanada - Francie 71:60 (26:36).

Skupina B:

Austrálie - Turecko 90:64 (53:33), Argentina - Nigérie 70:75 (29:32).

Skupina C:

Japonsko - Portoriko 69:61 (43:28), Belgie - Španělsko 72:63 (39:32).

Skupina D:

Senegal - Čína 66:75 (19:30), Lotyšsko - USA 76:102 (42:52).

Osmifinálové dvojice (středa 26. září):

Řecko - Nigérie, Turecko - Francie, Čína - Japonsko, Španělsko - Senegal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články