Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Voráčková zvolila odchod do zámořské NCAA. USK je ale proti a hráčku bude žalovat

Žaloba za nedodržení smlouvy? Pro Veroniku Voráčkovou reálná hrozba. Basketbalová reprezentantka a hráčka ZVVZ USK Praha nechce v českém klubu pokračovat a zkusí štěstí v zámořské lize NCAA na univerzitě v Syracuse. Pražský celek s odchodem nesouhlasí.

Veronika Voráčková v dresu USK Praha
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Klub zažaluje hráčku pro neplnění smlouvy a bude požadovat náhradu škody. A také jsme již vstoupili v jednání s orgány FIBA i nejvyššími představiteli NCAA," řekl manažer USK Marek Kučera.

Devatenáctiletá Voráčková je považována za největší český talent současnosti. Před dvěma roky přišla do USK ze Strakonic a loni startovala na mistrovství Evropy za seniorskou reprezentaci, v které už patří k oporám. Během léta se stala nejužitečnější hráčkou divize B mistrovství Evropy do 20 let, kde pomohla k postupu do divize A. Pravidelně dostávala v dresu USK šanci i v Eurolize.

Nyní se ale rozhodla zkusit se prosadit v zámoří a nastoupila na univerzitu v Syracuse ve státě New York, která v roce 2016 byla až ve finále NCAA. Za poslední čtyři roky byly ze Syracuse draftovány čtyři hráčky do WNBA.

Je nám líto, video expirovalo.
Voráčková opustí USK, klub chce basketbalistku žalovat
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články