Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Satoranskému odešel kamarád a přišel velký konkurent

Washington po pěti letech opouští polský pivot Marcin Gortat, který zamířil do Los Angeles Clippers. Opačným směrem se stěhuje rozehrávač Austin Rivers. Pro jediného Čecha v NBA Tomáše Satoranského to nejsou dobré zprávy.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Washingtonu přichází Satoranskému velký konkurent

"Příchod Austina nám dává dalšího univerzálního a zkušeného hráče, který umí skórovat i tvořit hru," řekl generální manažer Wizards Ernie Grunfeld.

Pětadvacetiletý Rivers je synem trenéra Clippers Doca Riverse. Do NBA byl draftován v roce 2012 jako desátý v pořadí New Orleans. V roce 2015 přestoupil do Clippers, kde se v poslední sezoně probojoval do základní sestavy a měl průměry 15,1 bodu, čtyři asistence a 2,4 doskoku. V příští sezoně si má vydělat 12,65 milionu dolarů (asi 281 milionů korun).

Rivers nastupuje na stejných pozicích jako Satoranský a zatím není jasné, jaké má Washington plány s českým rozehrávačem, který má před sebou poslední rok tříletého kontraktu. Může být vyměněn jinam, protože Washington po odchodu Gortata musí shánět nového pivota. Přestup polského veterána navíc pro Satoranského znamená, že přišel o největšího kamaráda v kabině.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články