Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Utkání v Opavě se kvůli incidentu pivota Čohadareviče se sudím nedohrálo

Druhé čtvrtfinálové utkání NBL mezi basketbalisty Opavy a Olomoucka se nedohrálo kvůli inzultaci rozhodčího. Srbský pivot ve službách Olomoucka Darko Čohadarevič v závěru druhé čtvrtiny lehce udeřil hlavou Stanislava Kučeru, poté co mu před tím byl odpískán nesportovní faul a vzápětí obdržel technickou chybu za protesty.

Je nám líto, video expirovalo.
V Opavě se čtvrtfinále NBL nedohrálo po inzultaci rozhodčího

Zápas byl ukončen v závěru 18. minuty za stavu 40:34 pro Opavu, a protože bylo následně rozhodnuto o tom, že bude platit výsledek dosažený na palubovce, vedou Slezané v sérii už 2:0 na zápasy. Další duel je na programu v neděli v hale Olomoucka v Prostějově, hraje se na čtyři vítězství.

Do třetího utkání určitě nezasáhne Čohadarevič, kterému vedení domácí federace zastavilo činnost. "Jeho konání bude řešit disciplinární ředitel Kooperativa NBL. Čtvrtfinálová série bude pokračovat podle plánu v neděli," uvedl mluvčí federace Martin Peterka.

V další sérii Pardubice udolaly Ústí nad Labem v dramatické koncovce 76:75 a vyrovnaly na 1:1 na zápasy. Druhý nasazený tým se zatím s účastníkem ze slabší nadstavbové skupiny A2 trápí a nebyl daleko od druhé porážky.

"Ústí hraje z pozice outsidera a nemá co ztratit. Dnes jsme byli agresivnější (než ve středu), bylo to vybojované utkání, žádný míč nebyl zadarmo a je z toho důležitý bod pro nás," řekl na TVcom domácí trenér Tomáš Bartošek.

V prvním poločase Východočeši prohrávali až o 11 bodů, ale po čtrnáctibodové šňůře sami vedli po změně stran až o devět. Zápas ale dospěl do dramatického závěru a v něm s 22 body nejlepší střelec utkání Brandon Spearman dvakrát vrátil domácím jednobodové vedení, zatímco poslední útok Severočechů skončil nezdarem, byť se pak hodně zlobili na rozhodčí.

Ústecký kouč Antonín Pištěcký byl očividně rozladěný z koncovky, ale pyšný na svůj tým. "Pro mě jsou kluci vítězi, byť mají Pardubice (v konečném výsledku) o bod víc. Nepodělali jsme se z toho, věděli jsme, že na nás vlítnou. My máme dobrý tým. Pardubice mají potvrzovat druhou příčku a měly by dominovat, ale my věděli, že je můžeme porážet. Tohle je pro nás obrovská energie do domácích zápasů," řekl kouč Severočechů.

"Mohlo to být klidně 2:0 pro nás, rozhodlo štěstí v posledních vteřinách," litoval ústecký kapitán Stanislav Votroubek.

Čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů - 2. zápasy:

Pardubice - Ústí nad Labem 76:75 (11:20, 32:28, 53:50)
Nejvíce bodů: Spearman 22, Pandula 16, Švrdlík 8 - Šteffel 16, Singletary 15, Pecka 14, Robinson 12. Stav série: 1:1.

Opava - Olomoucko 40:34
Zápas byl ukončen v 18. minutě po inzultaci rozhodčího hráčem Olomoucka, platí aktuální výsledek. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články