Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Cleveland zkazil Pierceovi oslavu a rozdrtil jeho Boston

Basketbalisté Clevelandu v nové sestavě nedali šanci Bostonu a ve šlágru Východní konference zvítězili na soupeřově hřišti 121:99. Cavaliers pokazili slavnostní den bývalé hvězdě Celtics Paulu Pierceovi, jehož dres s číslem 34 byl v rámci utkání vyvěšen pod střechu haly TD Garden. Boston prohrál druhý domácí zápas za sebou.

Boston - Cleveland
zdroj: ČTK/AP

V přebudovaném týmu hostů hrál prim hvězdný LeBron James, který i přes zranění nohy z první čtvrtiny nastřílel 24 bodů, přidal 10 asistencí a dva doskoky mu chyběly k triple doublu. Dvouciferným příspěvkem jej ale podpořili při prvním startu po masivní hráčské výměně Jordan Clarkson (17), Rodney Hood (15) a George Hill (12), který nastoupil v základní sestavě. Další nováček v týmu Larry Nance přidal pět bodů. Všichni s Cavaliers poprvé trénovali v sobotu.

"Vím, že tihle kluci jsou nadšení z takové příležitosti. Jako na lídrovi je na mně, abych zajistil, že ti čtyři do našeho systému zapadnou," řekl James.

Po zaváhání Bostonu si vedení v konferenci upevnilo Toronto, na palubovce Charlotte zvítězil kanadský celek i díky 18 přesným trojkám. Ani sedm dvouciferných střelců neodvrátilo prohru New York Knicks na palubovce Indiany 113:121. Pacers táhl Victor Oladipo s 30 body, devíti asistencemi a osmi doskoky.

Kdo zastaví Utah a Houston?

Už podeváté v řadě zvítězil Utah, který i bez Rickyho Rubia přehrál Portland 115:96. Jazzmany vedl s 27 body nováček Donovan Mitchell, na 24 bodů se díky šesti trojkám dostal Joe Ingles. Domácím nestačilo 39 bodů Damiana Lillarda.

Osmou výhru za sebou slaví hráči Houstonu, kteří porazili Dallas 104:97. James Harden si za vítěze připsal 27 bodů, Chris Paul zaznamenal 25 bodů, 9 asistencí a 8 doskoků. Oklahoma bez zraněných Russella Westbrooka a Carmela Anthonyho porazila 110:92 Memphis, pozici domácího lídra převzal Paul George, autor 33 bodů a 8 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články