Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Bartoň povede české basketbalové juniory

Bývalý kapitán basketbalové reprezentace Luboš Bartoň bude trénovat národní tým do 18 let. U juniorů nastoupí jako hlavní kouč po loňské zkušenosti s funkcí asistenta Ronena Ginzburga u mužského A-týmu a zodpovědný bude i za přípravu reprezentační sedmnáctky.

"Když jsem na jaře souhlasil s pozicí asistenta u trenéra Ginzburga, věděl jsem, že se jedná o jednorázovou zkušenost, která by mohla nastartovat jakousi budoucí spolupráci," uvedl Bartoň.

"Práce a vedení nového projektu v kategorii juniorů mi dá dobrou příležitost získat zkušenosti a být v jiné roli, než jakou jsem měl doposud. Rád bych pomohl českému basketbalu a věřím, že v této nové roli budu prospěšný," dodal.

Sedmatřicetiletý Bartoň je jedním ze tří českých hráčů, kteří vyhráli Evropskou ligu. Podařilo se mu to s Barcelonou v roce 2010, ve Španělsku hrál i za Badalonu, Fuenlabradu a Valencii, předtím působil v Itálii v Boloni a Římě. Zkusil i německou ligu za Braunschweig a v domácí soutěži oblékal dresy Děčína, USK Praha a Nymburka.

Hráčskou kariéru zakončil v roce 2016, ve Španělsku studoval trenérskou licenci a začal působit u juniorů Barcelony. Vloni jako Ginzburgův asistent absolvoval i mistrovství Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články