Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Opava odolala bojovnému Ústí nad Labem a jde do čela tabulky

Opava po sérii tří porážek najela na další vítěznou vlnu a šňůru prodloužila také na palubovce Ústí nad Labem. Slezané si poradili s nepříjemně hrajícími Severočechy, když poločas skončil 36:35 pro domácí, ale favorit nakonec zvítězil díky zlepšené hře ve druhé půli 80:70. Opava jde do čela neúplné tabulky, Nymburk má se ztrátou jednoho bodu dva zápasy k dobru.

Utkání Opava - Nymburk
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Zápas jedenáctého kola mezi Ústím nad Labem a Opavou byl přitom dlouho vyrovnaný. První poločas drželi domácí Severočeši s favoritem zápasu krok a do kabin šli o přestávce dokonce ve vedení 36:35.

"V první půli jsme byli ještě nerozkoukaní z dlouhé cesty, nepadly nám střely, které jinak dáváme. V druhém poločase jsme si řekli, že to musíme rozběhat a že to přijde. Přesně to se stalo," uvedl Radovan Kouřil, hráč Opavy.

Do druhé půle tak Slezané nastoupili mnohem zodpovědněji a změnou systému hry se zapojením zóny nastartovali obrat v utkání. Třetí čtvrtinu ovládli opavští basketbalisté 20:12 a vypracovaný náskok si v poslední části hry udržovali. Hosté nakonec zvítězili 80:70 a posunuli se do čela tabulky před Nymburk.

"Je to hodně cenné a důležité vítězství, navíc Ústí je hodně kvalitní tým tento rok," dodal Kouřil. "Opava nás jednoznačně porazila," řekl ústecký Ladislav Pecka.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 11. kolo:

Ústí nad Labem - Opava 70:80 (20:18, 36:35, 48:55). Nejvíce bodů: Robinson 25, Pecka 14, Singletary 8, Svejcar 7 - Gniadek 18, Kvapil 11, Bujnoch a Šiřina po 10.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články