Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Golden State nechalo San Antoniu náskok, pak ho přejelo

Přesvědčivé vítězství, ale průběh utkání nebyl tak snadný, jak by se mohlo na první pohled zdát. Basketbalisté mistrovského týmu Golden State smazali na palubovce San Antonia devatenáctibodovou ztrátu a porazili konferenčního rivala nakonec 112:92. Domácí Spurs dohráli první odvetu za hladké vyřazení ve finále Západní konference bez kouče Gregga Popoviche, kterému ve 44. minutě rozhodčí udělil dvě technické chyby v rychlém sledu za protesty, a po úvodních čtyřech výhrách mají na kontě už čtyřzápasovou sérii porážek.

San Antonio - Golden State
zdroj: ČTK/AP

Warriors nabrali největší manko už v první čtvrtině, ale ještě před jejím koncem zahájili obrat. Definitivně skóre otočili po poločasové přestávce. "Možná bychom měli v každém utkání začínat s dvacetibodovým mankem. I loni se nám to stávalo, jednou za čtyři pět zápasů, až v play-off ne," řekl trenér Steve Kerr.

Střeleckým lídrem vítězů byl Klay Thompson s 27 body, univerzálním výkonem přispěli hvězdní Kevin Durant, autor 24 bodů, 8 doskoků, 5 asistencí a 3 bloků, či Stephen Curry s 21 body, 8 doskoky, 4 asistencemi a 3 zisky. LaMarcus Aldridge byl na druhé straně s 24 body a 10 doskoky příliš osamocený.

Vítězství trojkou v poslední sekundě

Portland zvítězil nad Los Angeles Lakers 113:110 trojkou Damiana Lillarda necelou sekundu před koncem. Domácí rozehrávač celkem nastřílel 32 bodů, v týmu soupeře zaznamenal pivot Brook Lopez 27 bodů.

Výsledky NBA

Portland - LA Lakers 113:110, San Antonio - Golden State 92:112.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články