Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalisté Kolína přišli o výhru v dramatickém závěru, podlehli USK 73:72

Basketbalisté USK Praha porazili v předehrávce 7. kola NBL Kolín 73:72, ačkoliv ještě v závěru třetí čtvrtiny prohrávali o 15 bodů. Domácí dovedli zápas do dramatické koncovky, kterou sekundu před koncem rozhodl Quentin Peterson proměněným trestným hodem.

Domácí tým odvrátil hrozbu čtvrté porážky za sebou a má nyní vyrovnanou bilanci 3-3, soupeř odehrál o zápas víc, kvůli rekonstrukci haly navíc všechny na palubovkách soupeřů, a od začátku sezony pokračuje v pravidelném střídání vítězství a porážek. Prohra na Folimance byla jeho čtvrtá.

"Jediným ukazatelem, kde jsme byli dnes horší, byl útočný doskok. Soupeř měl 9 a my 5. Jinak jsme ve všech ukazatelích byli lepší. Kluci bojovali. Byli jsme velmi dobře připraveni. Bohužel je to naše sedmé utkání venku, což je na psychiku strašně složité," řekl kolínský kouč Pavel Beneš.

Pražané v 26. minutě prohrávali 41:56, ale pak během pěti minut na přelomu hracích období trefili pět trojek a vyrovnali na 58:58. V této klíčové fázi přispěl osmi body Peterson a dvěma trojkami Ondřej Sehnal, s 19 body nejlepší střelec zápasu.

"To, co jsme nepředvedli na začátku, předvedli jsme právě v tuto chvíli. Byla tam energie, odhodlání a bylo to znát na hře," řekl domácí trenér Chris Chougaz. "Máme problém se zraněními, chybí nám někteří hráči, proto hrajeme s menší rotací a o to je ta výhra cennější," dodal.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 7. kolo:

USK Praha - Kolín 73:72 (17:24, 35:41, 52:58) Nejvíce bodů: O. Sehnal 19, Mareš 15, Peterson 13, Křivánek 11, Madsen 10 - Číž 16, Šafarčík 15, Vocetka 13, Machač 10.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články