Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Thomas se blýskl 53 body, Boston vyhrál nad Wizards i podruhé

Boston – Washington podlehl v těsném souboji Bostonu 129:119 až po prodloužení. Nadmíru se dařilo rozehrávači Isaiahu Thomasovi, který pomohl k vítězství Celtics 53 body. Boston vede v sérii 2:0. Tomáš Satoranský šanci od kouče hostujících Wizards nedostal. Nejlepší tým základní části Golden State zahájil sérii s Utahem výhrou 106:94.

Isaiah Thomas
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Thomas si vylepšil osobní střelecký rekord v play-off a na klubové maximum Johna Havliceka mu chyběl jeden bod. Devíti body rozhodl i prodloužení. Přitom se podle kouče Bostonu Brada Stevense necítil Thomas před zápasem vůbec dobře.

"Měl za sebou těžký den. Já měl zato, že si potřebuje vyčistit hlavu. A on nejenže to udělal, ale povedlo se mu nastřílet jako pátému hráči v historii Celtics přes 50 bodů. Opravdu působivé," řekl Stevens na adresu rozehrávače, jehož mladší sestra, která v noci před startem play-off tragicky zahynula, by právě v úterý slavila narozeniny.

Podívejte se na skvělé Thomasovo představení:

Navíc před zápasem Thomas proseděl hodiny v křesle u zubaře, jenž mu spravoval vyražený přední zub z prvního vzájemného duelu. "Jakmile se dostanu do zápasu, kluci mě nabijí energií a jdeme za vítězstvím," řekl Thomas s oteklou pusou.

Washingtonu znovu nestačilo počáteční vedení ani 40 bodů a 13 asistencí rozehrávače Johna Walla. Polský pivot Marcin Gortat přidal 14 bodů a 10 doskoků, Markieff Morris se postaral o 16 bodů, jenže oba se v prodloužení vyfaulovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Thomas dovedl Boston k výhře 53 body

Wizards vyhráli první čtvrtinu o 13 bodů, Boston pak manko stáhnul, jenže ve třetím dějství opět hosté vedli až o 14 bodů. A ještě čtyři minuty před koncem 87:75. Ale z posledních 11 bodů jich dali bostonští hráči devět. "Dokázali naplno využít výhodu domácího prostředí, ale i my jsme před svými fanoušky výborní, a to po celý rok," řekl kouč Washingtonu Scott Brooks. Série bude v metropoli pokračovat ve čtvrtek a v neděli.

Loňský vicemistr Golden State proti Utahu ani jednou neprohrával a průběžně měl až jednadvacetibodový náskok. Na výhře 106:94 se podíleli 22 body Stephen Curry, 17 Kevin Durant i Draymond Green a 15 nastřílel Klay Thompson. Nejlepším střelcem poražených byl francouzský pivot Rudy Gobert s 13 body.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 2. zápas:

Boston - Washington 129:119 po prodl., stav série 2:0.

Západní konference - 1. zápas:

Golden State - Utah 106:94.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články