Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Mistr rozehrávač Rubio režíroval vítězství Minnesoty nad Washingtonem

New York – Konec pětizápasového tripu po hřištích soupeřů ze Západní konference basketbalistům Washingtonu mírně zhořkl. Po pěti vítězstvích našli totiž přemožitele, na palubovce Minnesoty prohráli 104:119. Tomáš Satoranský odehrál necelých pět minut a stihl dát dva body.

Rozehrávač Ricky Rubio
zdroj: Reuters

Hosté v zápase ani jednou nevedli. Hru soupeře skvěle řídil španělský rozehrávač Ricky Rubio, který jen v první čtvrtině rozebral washingtonskou obranu deseti asistencemi. Nakonec vylepšil vlastní klubový rekord 19 finálními přihrávkami a přidal 22 bodů.

"Někdy vidíte věci trochu jinak a jde to snadněji. V první čtvrtině to tak skutečně bylo. Snažil jsem se určovat tempo a být agresivní," řekl Rubio. "Skoro bez pomoci nám tenhle zápas sám vyhrál. Na nás jen bylo každou jeho pobídku proměnit," vyzdvihl výkon spoluhráče Karl-Anthony Towns, který byl dalším strůjcem vítězství s 39 body a 13 doskoky.

Podívejte se na velké představení Rubia s Townsem:

Za Washington nastřílel 27 bodů John Wall, 20 přidal Bradley Beal, ale při pobytu základní pětky na hřišti tentokrát Wizards hodně prohrávali. Satoranský nastoupil v úvodu druhé čtvrtiny a prosadil se košem s faulem v rychlém protiútoku, následný trestný hod však neproměnil. Po necelých čtyřech minutách českého reprezentanta trenér Scott Brooks stáhl ze hry a vrátil ho na hřiště až v poslední minutě zápasu za rozhodnutého stavu.

"Byli jsme připraveni dotáhnout ten trip na 5-0. Jenže nám to nešlo a nehráli jsme dobře defenzivně," konstatoval Wall.

Čtyřicátník potopil Milwaukee

Jednou z hvězd pondělního programu byl veterán Vince Carter, který poprvé v sezoně nastoupil v základní sestavě Memphisu a 24 body ho dotáhl k výhře nad Milwaukee 113:93. Překonal při tom rekord NBA, protože jako první čtyřicetiletý hráč trefil v jednom utkání šest trojek. Navíc se stal teprve šestým čtyřicátníkem v historii, který pokořil dvacetibodovou hranici.

Elfrid Payton zaznamenal třetí triple double za posledních osm dnů, ale Orlando přes jeho 13 bodů, 13 asistencí a 10 doskoků prohrálo v Sacramentu 115:120. Basketbalisté San Antonia doma porazili Atlantu 107:99 a s bilancí 52 výher a 14 porážek se dotáhli na vedoucí tým ligy Golden State. Střeleckým lídrem byl Kawhi Leonard s 31 body.

Výsledky NBA

Charlotte - Chicago 109:115, Denver - LA Lakers 129:101, Memphis - Milwaukee 113:93, Minnesota - Washington 119:104 (za hosty Satoranský 2 body), Sacramento - Orlando 120:115, San Antonio - Atlanta 107:99, Toronto - Dallas 100:78, Utah - LA Clippers 114:108.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články