Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Výhra, nebo konec. USK hrozí, že nepostoupí do euroligového Final Four

Praha ‒ Poslední domácí euroligové utkání v sezoně čeká na basketbalistky USK Praha. V odvetě čtvrtfinále proti Orenburgu potřebují vysokoškolačky vyhrát, aby si působení v elitní soutěži prodloužily. Porážka bude znamenat vyřazení a první absenci mezi nejlepší čtyřkou Evropské ligy za poslední tři roky. Přímý přenos utkání USK Praha ‒ Orenburg sledujte od 19:00 exkluzivně na ctsport.cz.

První utkání v Orenburgu Pražanky prohrály jasně 57:80 a utrpěly čtvrtou porážku za sebou. Nyní mají poslední šanci se zmátořit. Doma na Královce musí jakkoli vyhrát a vybojovat si rozhodující třetí zápas, který by se hrál ve středu v Rusku.

"První zápas byl velice nevydařený. Ale hraje se na dva vítězné zápasy. Orenburg musí vyhrát ještě jednou. Teď nás čeká utkání doma a věříme, že se do Ruska ještě vrátíme," řekla trenérka Natália Hejková.

Orenburg v prvním duelu těžil zejména z agresivní obrany po celém hřišti. Dostával hráčky USK pod tlak a Pražanky se netrefovaly ani z dobrých pozic. Právě úspěšnost střelby byla největším rozdílem mezi oběma celky.

"Byly agresivnější než my. Hrají hodně aktivní obranu, téměř po celém hřišti celý zápas. My se navíc nedokázaly trefit. Teď se musíme zlepšit, ponaučit z tohoto zápasu, začít zápas aktivněji a doufám, že tak doma dokážeme vyhrát," prohlásila španělská reprezentantka v dresu USK Marta Xargayová.

České mistryně musí především zlepšit ofenzivu. V posledních pěti euroligových zápasech nedaly ani jednou více než 63 bodů, což je výrazně pod jejich dlouhodobým průměrem. Nedaří se ani největším tahounkám Sonje Petrovičové, která je kandidátkou na nejužitečnější hráčku soutěže, a pivotce Kie Vaughnové.

"Naši lídři nyní nehrají dobře a nedařilo se nám ani v obraně. Je to i o psychologii. Orenburg má mladý tým, který hraje bezstarostně, zatímco na naše zkušené hráčky doléhá, že si jsou vědomy ceny každé chyby," uvedla Hejková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články