Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Washington doma vyhrál už potřinácté, Satoranský si připsal dva body

New York – Třináctou výhru v řadě si na domácí palubovce připsali Wizards z Washingtonu, kteří si ve Verizon Center poradili s Memphisem 104:101. Tomáš Satoranský se na vítězství podílel dvěma body a třemi doskoky i asistencemi. Russell Westbrook se zase postaral o jednadvacátý triple double v sezoně, ale jeho Oklahoma na palubovce Golden State přesto neuspěla, Warriors zvítězili 121:100.

Tomáš Satoranský v utkání s Memphisem
zdroj: Reuters autor: Brad Mills

Memphis ani jednou za celé utkání v hale Wizards nevedl a především zásluhou lepší první půle si domácí tým vítězství už ani v závěru sebrat nenechal. A to i proto, že Otto Porter trefil šest trojek, což je jeho nové osobní maximum. Celkem zaznamenal 25 bodů.

"S takovou střeleckou formou, jakou měl, si měl vzít o deset střel víc," poznamenal trenér Scott Brooks. "V předzápasových rozborech jsem o něm neslyšel ani zmínku. Připravovali jsme se hlavně na Johna Walla s Bradley Bealem," přiznal defenzivní specialista z řad Grizzlies Tony Allen. "Měli bychom hře našich soupeřů věnovat větší pozornost, a pak se při zápasech líp koncentrovat," dodal.

Kapitán Wall dal v koncovce dvě důležité donášky a definitivně odpor soupeře zlomil. Celkem měl 25 bodů a 13 asistencí. Markieff Morris přidal 17 bodů a stihl doskočit 12 míčů.

"Spousta lidí nevěnuje Porterovi takovou pozornost a nedoceňuje jeho přínos pro tým, a to ať už při hře samotné, nebo v předzápasových rozborech. A on pokaždé odvádí velmi dobrou práci. My mu věříme," řekl Wall, na jehož adresu v závěru skandovaly tribuny MVP a daly tak jasně najevo, kdo je pro ně nejužitečnějším hráčem v soutěži.

Satoranský ve svém třetím lednovém utkání odehrál 13 minut. Pětadvacetiletý český rozehrávač proměnil jediný střelecký pokus, třikrát asistoval a měl stejný počet doskoků.

Nejlepší celek v lize Golden State zvítězil v Oracle Areně nad Oklahomou posedmé za sebou, tentokrát 121:100. Kevin Durant nastřílel ve druhém vystoupení proti bývalým spoluhráčům 40 bodů a přidal 12 doskoků. Přes 20 bodů se dostal z jeho nynějších parťáků už jen rozehrávač Stephen Curry (24), který měl také osm asistencí.

V dresu Thunder se opět dařilo Westbrookovi, připsal si 27 bodů, 15 doskoků a 13 asistencí a v pořadí 21. tripe double v sezoně. Výrazněji ho ale podpořili jen Victor Oladipo s 20 body a turecký pivot Enes Kanter s 22 body a 9 doskoky.

Výsledky NBA

Boston - New York 106:117, Charlotte - Portland 107:85, Detroit - Atlanta 118:95, Golden State - Oklahoma City 121:100, Houston - Milwaukee 111:92, New Orleans - Orlando 118:98, Philadelphia - Toronto 94:89, Sacramento - Indiana 100:106, Washington - Memphis 104:101 (za domácí Satoranský 2 body, 3 doskoky a 3 asistence). 

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články