Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nejlepší střelec basketbalové ligy Palyza mění působiště, z Prostějova míří do Děčína

Děčín - Basketbalový reprezentant Lukáš Palyza přestoupil z Prostějova do Děčína. S úřadujícím vicemistrem se sedmadvacetiletý křídelní hráč dohodl na smlouvě do roku 2019. Prostějov přišel tento měsíc už o druhou oporu poté, co pivot Jan Tomanec odešel do Brna.

Lukáš Palyza v dresu národního týmu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Palyza je odchovancem ostravského basketbalu. V 21 letech přestoupil do Nymburka, se kterým získal tři mistrovské tituly. Pak strávil rok v německém Bayreuthu a od minulé sezony nastupoval za Prostějov.

V této sezoně je s průměrem 19,2 bodu nejlepším střelcem NBL. "Děčín dlouhodobě disponuje velice kvalitním kádrem, ve kterém působí hráči a lidé, kteří mají bohaté zkušenosti s reprezentačním a evropským basketbalem. Cítím, že se nacházím ve fázi kariéry, kdy je mým cílem vyhrávat zápasy a bojovat o ty nejvyšší mety," uvedl Palyza.

"Osobně bych si přál, aby se mi povedlo velice rychle se přizpůsobit novému stylu hry, což povede k posílení děčínského týmu, tradičnímu boji o ligové medaile a zvýšení konkurenceschopnosti mistrovskému Nymburku v sezoně," prohlásil. Za Děčín by měl poprvé nastoupit v sobotu 3. prosince na palubovce Jindřichova Hradce.

"Lukáš je přesně tím hráčem, který by nám měl zapadnout do naší mozaiky. Nejsme na tom tak, že bychom museli za každou cenu přivést nějakého hráče. Když se ale naskytla možnost získat právě Lukáše, udělali jsme vše, co bylo v našich silách a možnostech, aby se stal Válečníkem," uvedl manažer Děčína Lukáš Houser.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články