Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Mizérie Washingtonu pokračuje, Wizards prohráli i ve Philadelphii

New York - Dalších sedm bodů a 22 odehraných minut si v dresu Washingtonu na konto připsal Tomáš Satoranský. Navrch přidal doskok a tři asistence, k úspěchu Wizards to však nevedlo. Washington prohrál osmé z úvodních deseti utkání sezony, tentokrát na hřišti nejslabšího celku Východní konference Philadelphie 102:109.

Utkání Philadelphia - Washington
zdroj: USA TODAY Sports autor: Bill Streicher

Washingtonu hrajícímu bez zraněné opory Bradleyho Beala se nepovedl už vstup do zápasu, když od stavu 12:14 povolil domácím šňůru 13:0 a nabral patnáctibodovou ztrátu, kterou už nedohnal.

Byl u toho i Satoranský, který poprvé naskočil do hry v 6. minutě, ale rychle si připsal ztrátu potrestanou trojkou a dva fauly a šel si opět sednout. Do hry se vrátil ve druhé čtvrtině za stavu 21:42 a už si vedl mnohem lépe.

Wizards s ním na hřišti začali stahovat až na rozdíl deseti bodů. Mimo jiné vybojoval útočný doskok, po kterém dali hosté trojku. Philadelphia si však vedení s přehledem hlídala a nedovolila drama.

Satoranský se tak alespoň v poslední čtvrtině blýskl akrobatickým zakončením. Ani on, ani kapitán John Wall, s 27 body nejlepší střelec utkání, s prohrou nic neudělali.

"Nedařila se nám střelba, ale hlavně jsme vůbec nebránili. Neustále jsme si je nechávali zabíhat, a kdykoli jsme se přiblížili, tak oni šňůrou opět utekli. Bylo to frustrující," řekl Wall.

Mistrovský Cleveland bez odpočívající hvězdy LeBrona Jamese utrpěl druhou porážku v sezoně, poté co na palubovce Indiany prohrál 93:103. Pacers se teprve podruhé v sezoně povedlo nastřílet přes 100 bodů a zároveň udržet soupeře pod stobodovou hranicí.

Cleveland sehrál o den dříve náročný zápas s Torontem, ve kterém James odehrál 38 minut, proto se s trenérem rozhodl vynechat duel s Indianou. "Nezlobili jsme se, protože nám to zápas usnadnilo. Ale raději bychom je porazili v kompletním složení," řekl pivot Indiany Myles Turner.

Nejlepším střelcem Indiany byl s 21 body Paul George, v dresu Clevelandu se Kevin Love a Kyrie Irving postarali dohromady o 51 bodů, ale nikdo další už se na dvouciferný počet nedostal.

Z výhry se naopak radoval druhý finalista Golden State. Warriors přehráli 127:121 Toronto na jeho palubovce. Stephen Curry se na tom podílel 35 body, Kevin Durant přidal 30 bodů, 9 doskoků a 6 asistencí. Raptors nepomohlo ani 34 bodů DeMara DeRozana.

Teprve druhou porážku v sezoně a první po sedmi výhrách v řadě si připsali aktuální lídři soutěže Los Angeles Clippers, kteří doma podlehli 107:111 Memphisu. Hrdinou zápasu byl Marc Gasol, který v závěru ziskem míče zastavil útok soupeře a pak 14 sekund před koncem trefil vítěznou trojku.

Až v koncovce se rozhodlo i v Oklahomě, kde domácí vyhráli 105:103 nad Houstonem. Definitivně jasno bylo pět vteřin před koncem po smeči Russella Westbrooka, která znamenala pětibodový náskok.

Westbrook byl s 30 body, 7 doskoky a 9 asistencemi nejlepším hráčem vítězů. Navíc ubránil hvězdu hostů Jamese Hardena na 13 bodech a 13 asistencích.

Je nám líto, video expirovalo.
San Antonio vyhrálo v Sacramentu a na Západě je třetí

Basketbalisté San Antonia potvrdili pozici favorita na palubovce Sacramenta. Domácí Kings se dostali do vedení jen ve druhé čtvrtině individuální akci Garreta Templea. Spurs se mohli spolehnout na vyrovnanější kádr, hned tři hráči překonali dvacetibodovou hranici. Hosté si postupně vybudovali osmnáctibodový náskok a nakonec vyhráli 110:105.

Lotyš Kristaps Porzingis si vytvořil 35 body nový osobní rekord a New Yorku zařídil výhru 105:102 nad Detroitem.

Výsledky středečních zápasů NBA:

Atlanta - Milwaukee 107:100, Boston - Dallas 90:83, Denver - Phoenix 120:104, Indiana - Cleveland 103:93, LA Clippers - Memphis 107:111, New York - Detroit 105:102, Oklahoma City - Houston 105:103, Orlando - New Orleans 89:82, Philadelphia - Washington 109:102 (za hosty Satoranský 22 minut, 7 bodů, doskok a 3 asistence), Sacramento - San Antonio 105:110, Toronto - Golden State 121:127.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články