Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Veselý sází jeden koš za druhým, ale Fenerbahce v Eurolize opět padlo

Praha – Janu Veselému se daří, jeho Fenerbahce Istanbul však nikoli. Basketbalisté tureckého týmu podlehli v Evropské lize na palubovce Maccabi Tel Aviv 77:87 a utrpěli třetí porážku za sebou. Do soutěže vstoupili sérií čtyř vítězství, ale všechny tři listopadové duely ztratili.

Jan Veselý v dresu Fenerbahce
zdroj: ČTK/ABACA

Veselý odehrál proti šestinásobnému šampionovi Evropské ligy téměř 36 minut a byl nejvytíženějším hráčem Fenerbahce. Připsal si 16 bodů a jen těsně zaostal za svým střeleckým maximem v tomto ročníku soutěže. K tomu přidal osm doskoků.

Nejlepším střelcem tureckého celku byl Ekpe Udoh se 17 body. Ještě o pět více jich nasbíral Sonny Weems z Maccabi Tel Aviv.

Velké drama se odehrálo v Bambergu. Domácí podlehli po tuhém boji bělehradské Crvené Zvezdě. Čtyřiadvacet sekund před koncem rozhodl Charles Jenkins. Německý tým vsadil vše na poslední útok, jenže Darius Miller v poslední sekundě svůj pokus neproměnil. Volání po faulu vyslyšeno nebylo.

Výsledky 7. kola Evropské ligy basketbalistů

Maccabi Tel Aviv - Fenerbahce Istanbul 87:77 (za hosty Veselý 16 bodů, 8 doskoků, 2 asistence), Anadolu Efes Istanbul - Unics Kazaň 104:99, Bamberg - Crvena Zvezda Bělehrad 78:79, Milán - Laboral Vitória 88:76.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články