Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bitvu těžkých vah ovládlo CSKA a v Eurolize zůstává stoprocentní

Pireus - Po tři čtvrtiny se Olympiakosu proti CSKA nedařilo, tým z Pireusu se ale v poslední části přiblížil na rozdíl jediného bodu. Ruský celek ale potvrdil, proč je euroligovým šampionem a zvrat nepřipustil. CSKA tak zvítězilo 81:75 a stále neprohrálo jediný zápas. Real Madrid si zase doma poradil s posledním Galatasarayem 90:81. Český basketbalista Blake Schilb si za hosty připsal 9 bodů.

Basketbalisté CSKA v utkání proti Kazani
zdroj: AA/ABACA

CSKA do zápasu s Olympiakosem vlétlo výborně a už v první čtvrtině si vypracovalo desetibodový náskok. Olympiakosu se ale podařilo alespoň chvíli držet krok a snížil na 21:25.

Jenže ani skvělý výkon Printezise, který za řeckého šampiona nasázel více než třetinu bodů, tedy 26, nakonec domácím nepomohl. V druhé čtvrtině totiž Olympiakos nevymyslel téměř zhola nic na výbornou defenzivu CSKA a postaral se o pouhých sedm bodů, naopak CSKA odskočilo na rozdíl šestnácti bodů. Ani zlepšený výkon v druhé půli tak nakonec řecký celek nedovedl k lepšímu výkonu a podlehl 75:81.

Zápas druhého Realu s posledním Galatasarayem, který ještě ani jednou nevyhrál, měl být logicky mnohem jednoznačnější. Jenže jedenáctý celek loňského ročníku turecké ligy se vytasil se skvělým výkonem, když v polovině zápasu vedl 47:45, a zápas ztratil až v poslední čtvrtině. Český basketbalista Blake Schilb se při prohře 81:90 prezentoval devíti body, čtyřmi doskoky a jednou asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
CSKA si odvezlo cennou výhru z půdy Olympiakosu

Evropská liga basketbalistů - 5. kolo

Bamberg - Milán 106:102 po prodl., Olympiakos Pireus - CSKA Moskva 75:81, Real Madrid - Galatasaray Istanbul 90:81 (za hosty Schilb 9 bodů, 4 doskoky, 1 asistence). 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy