V euroamerickém duelu "bez obran" přehrál Real Oklahomu

Madrid – Basketbalisté Oklahomy začali éru po Kevinu Durantovi porážkou v přípravném utkání v Madridu. Porovnání elitního evropského a amerického basketbalu se neslo v hodně bezstarostném duchu, Real zvítězil 142:137 po prodloužení. Domácí hráči devítinásobného vítěze Evropské ligy nastříleli zámořskému celku dvacet trojek a nezlomilo je ani manko 22 bodů z prvního poločasu. Americký tým se v Evropě utká ještě ve středu s druhým španělským velkoklubem Barcelonou.

Real Madrid - Oklahoma Thunder
zdroj: ČTK/ABACA

Čtyřnásobný nejlepší střelec NBA Durant v létě Oklahomu opustil po osmi sezonách a jako volný hráč zamířil do týmu letošních finalistů a loňských šampionů Golden State Warriors. Tam vytvořil hvězdné duo s nejužitečnějším hráčem soutěže Stephenem Currym.

Proti Realu se jeho úlohy lídra ujal nováček v týmu Victor Oladipo, s 34 body a pěti trojkami nejlepší střelec zápasu. Enes Kanter přidal 29 bodů a deset doskoků a Durantův dlouholetý parťák Russell Westbrook za dvě odehrané čtvrtiny 18. V týmu vítězů dal Jaycee Carroll 24 bodů a Sergio Llull 22 včetně pěti trojek, z nichž jednou v poslední sekundě zařídil prodloužení.

"V prvním poločase jsme hráli dobře, tak, jak bychom chtěli, aby to vypadalo. Pak to ale v obraně nebylo takové, jak by bylo třeba," řekl kouč Oklahomy Billy Donovan. "Máme v týmu spoustu nových tváří a je se co učit. Ale my to zvládneme, od toho je to příprava," řekl Westbrook.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články