Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Satoranský po Lotyšsku: Neudrželi jsme tempo a rozhodčí nás frustrovali

Bělehrad - Na palubovce byl očekávaným lídrem české reprezentace, snažil se tým dotlačit k důležité výhře, ale neuspěl. Výkon Tomáše Satoranského v úvodním utkání olympijské kvalifikace kopíroval výkonnostní křivku Ginzburova výběru.

Tomáš Satoranský
zdroj: ČTK/PR/FIBA.com autor: FIBA.com

V první čtvrtině Satoranský nasbíral čtyři asistence včetně té, kterou vzduchem vybídl k mohutné smeči parťáka Jana Veselého. Sám pak také po rychlém protiútoku zatloukl svým typicky dynamickým stylem míč do obroučky.

Jenže namísto dalších akcí do pozápasových highlightů začal střádat rozpačité momenty. Častěji bezradně rozhazoval rukama a debatoval s rozhodčími. Utkání zakončil s pěti body, osmi asistencemi a svěšenou hlavou - stejně jako zbytek českého týmu. "Rozhodčí nám začali pískat neuvěřitelné fauly a nás to rozhodilo," přiznal po zápase Satoranský.

Měli jste povedený vstup do zápasu, postupně ale získávali kontrolu nad vývojem Lotyši. Čím to, že se vám nedařilo udržet energii z úplného začátku?

Nám se nepodařilo držet tempo utkání tak, jak jsme chtěli, což znamená vybíhat do protiútoků, vyrážet dopředu a dávat rychlé koše. Začali jsme hrát do plných, a to po čtyřech, pěti dnech společné přípravy není pro nás úplně nejlepší. Myslím, že do třetí čtvrtiny jsme bránili dobře, pak nám dali Lotyši kolem 20 bodů a tam se to začalo lámat. Ve čtvrté čtvrtině začali rozhodčí pískat neuvěřitelné fauly a vyhodili nám nejlepšího hráče (Jana Veselého - pozn. red.). Tam jsme začali být hodně frustrovaní, což nám také moc nepomohlo, ale myslím, že rozhodčí nechali jít Lotyše do zápasu a přes nás.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský: Rozhodčí ve čtvrté čtvrtině pískali neuvěřitelné fauly

Jak hodně chyběl Jan Veselý v prvním poločasu a pak v závěru, kdy jste asi přemýšleli o finiši?

Chyběl moc, protože na něj spoléháme. Je to náš nejlepší skórer a doskakovač, takový hráč vždycky chybí. Ovlivnilo nás to i psychicky. To je ale špatně, tohle by nás ovlivňovat nemělo a měli bychom se naopak nadechnout k nějakému náporu. Myslím, že v závěru nám pak také chyběly síly.

Jste ve scénáři, který jste si nepřáli. Musíte porazit Japonsko, abyste vůbec mohli hrát v semifinále se Srby. Jak teď tuhle skutečnost v rychlém zápasovém rytmu vstřebat?

Musíme se připravit hlavně mentálně, půjde o jiný typ zápasu. Japonsko je malý tým s dobrými střelci, který praktikuje zónu. Budeme k nim určitě mít videorozbor. Pokud je porazíme, tak v semifinále narazíme na Srbsko. Nakonec je to asi jedno. Jestli chceme hrát olympiádu, tak musíme porazit kohokoliv, takže jestli máme skončit v pátek nebo v sobotu, to je jedno.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články