Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Basketbalová exhibice v Brně svedla pod koše současné i bývalé reprezentanty

Brno – Remízou 64:64 skončila basketbalová exhibice smíšených týmů složených ze současných i bývalých reprezentantů, která připomněla deset let od vítězství brněnských basketbalistek v Evropské lize. Zahrála si družstva vedená proslulými trenéry Janem Bobrovským a Miroslavem Pospíšilem, nejlepším střelcem utkání byl Patrik Auda s 19 body.

Exhibice v Žabovřeskách se zúčastnil i Petr Benda
zdroj: ČTK

Akce měla charitativní podtext. Celý výtěžek ze vstupného, bezmála 60 tisíc korun, věnovali aktéři na konto Anička, které shromažduje peníze na operaci ruky dvouleté dívky.

"Cílem bylo pobavit diváky a také dát dohromady hráče, kteří mají basketbalový vztah k Brnu. Myslím si, že se záměr podařil a zápas nabídl i pohledné akce a smečované koše," poznamenala basketbalistka Žabin Barbora Kašpárková, která exhibici vymyslela a byla její hlavní organizátorkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Exhibiční zápas basketbalových Žabovřesek

Myšlenku společného setkání ocenili i hráči. "Bylo pěkné se po delší době sejít s kamarády, se kterými jsem před lety hrál. Kdyby mělo Brno v lize tyto hráče, kteří se k dnešnímu utkání sešli, tak by určitě hrálo o některou z medailí," řekl Petr Benda.

Basketbal si zahrála také mistryně Evropy z Ankary 2005 Ivana Večeřová. "Hlavně jsem nastupovala s přáním se nezranit. Bylo náročné hrát proti mužským protějškům. Jsou basketbalově zcela jinde," uvedla Večeřová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články