Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Liga mistrů i v basketbalu. V nové soutěži nebude chybět český mistr

Paříž - Evropské basketbalové soutěže rozšíří od nadcházející sezony avizovaná Liga mistrů. V hlavní fázi se představí 32 účastníků a mezi 24 kluby, které do ní budou přímo nasazeny, bude i český mistr.

Liga mistrů bude konkurovat dosud nejprestižnější Eurolize, která bude dál pokračovat v okleštěné podobě. Místo dosavadních 24 klubů v ní bude nově hrát 16 týmů, stálé místo v ní mají Barcelona, úřadující šampion Real Madrid a CSKA Moskva.

Vedle Česka budou mít jisté nasazení do základní části Ligy mistrů i kluby z Belgie, Francie, Německa, Itálie, Izraele, Litvy, Lotyšska, Polska, Řecka, Španělska a Turecka. Některé země mají garantovaná dvě místa. Osm týmů si účast v hlavní fázi Ligy mistrů vybojuje v kvalifikaci.

Do soutěže se zapojí celkem 56 klubů ze 30 zemí. V premiérové sezoně si zúčastněné kluby rozdělí minimálně garantovanou částku 4,5 milionu eur (121,6 milionu korun). Každý tým dostane nejméně 100 000 eur, další prémie se budou odvíjet od výsledků. Vítěz Ligy mistrů získá 500 000 eur.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články