Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Basketbalistky Nymburka porazily Orduspor o čtyři body

Nymburk - Basketbalistky Nymburka využily domácího prostředí a v úvodním osmifinále Evropského poháru porazily Orduspor 76:72. Domácí hráčky přitom po celý zápas prohrávaly, pět minut před koncem ještě o pět bodů, ale do Turecka odjedou v lepší výchozí pozici k postupu do čtvrtfinále. Odveta se bude hrát za týden ve čtvrtek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy basketbalového utkání Nymburk - Orduspor

Nymburk zvládl koncovku skvěle a po celý zápas tým táhla zejména Veronika Bortelová, která zaznamenala 20 bodů. Orduspor nasadil jen šest hráček, nejlepší z nich Američanka Tierra Ruffinová-Prattová odehrála bez půlminuty celé utkání a skončila na 23 bodech.

"Prattová po přestávce útočně trochu odešla, což nám hrálo do karet, protože v prvním poločase nás porážela prakticky sama," uvedla kapitánka Bortelová. "Zabraly jsme v obraně a dokázaly jsme zápas otočit. Čtyřbodový náskok není moc, ale pořád je to výhra," dodala rozehrávačka Lenka Bartáková.

Nymburk - Orduspor 76:72 (18:20, 29:37, 51:57)

Nejvíce bodů: Bortelová 20, Chomenčuková 16, Taylorová 12 - Ruffinová-Prattová 23, E. Eldebrinková 18, Kavurmaciogluová 11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články