Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

USK před důležitým utkáním v Bourges – odpočinuté a s novou posilou

Bourges (Francie) - Na basketbalistky ZVVZ USK Praha čeká těžký vstup do nového roku. V 9. kole Evropské ligy se představí na palubovce francouzského mistra Bourges a pokusí se přerušit počínající sérii porážek. V případě třetího nezdaru za sebou mohou Pražanky ve skupině B vypadnout z postupové čtveřice. Případně nesmějí prohrát o více než 13 bodů, aby měly s jedním z konkurentů v boji o postup lepší vzájemnou bilanci. V Praze USK porazil Bourges 63:49.

České mistryně před Vánocemi těsně prohrály v Jekatěrinburgu i na hřišti Kayserisporu a dostaly se do problémů. Aktuálně mají bilanci čtyř výher a čtyř porážek, stejně jako pátá Wisla Krakov. Bourges má jen o bod méně a bude spoléhat na bouřlivé domácí prostředí.

"Hlavně doma je Bourges nebezpečné a má velmi dobrou obranu," řekla trenérka USK Natália Hejková. "V závěru minulého roku jsme měly smůlu, tak věřím, že v novém roce naopak budeme mít štěstí," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
USK půjde na Bourges s novou posilou

Pražankám by měla pomoci třítýdenní přestávka, během které si mohly hráčky odpočinout. Klíčové opory totiž za sebou měly velmi náročný rok a právě psychická i fyzická únava na podzim srážely výkonnost USK.

Na Bourges s Dupreeovou

Trenérka Hejková navíc bude mít k dispozici novou posilu, Američanku Candice Dupreeovou. Zkušená křídelní hráčka nahradila Danielle Robinsonovou, která ze zdravotních důvodů v klubu skončila. Jednatřicetiletá bývalá šampionka WNBA a dvojnásobná mistryně světa Dupreeová by měla být výraznou posilou.

Naopak Bourges trápí zdravotní problémy klíčových hráček a proti USK nenastoupí francouzská reprezentantka Diandra Tchatchouangová a zřejmě ani britská střelkyně Johannah Leedhamová. Chybět by však neměla hvězdná rozehrávačka a nejlepší hráčka týmu Céline Dumercová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články