Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Souboj obran? USK čeká v Turecku klíčový zápas

Kayseri (Turecko) – Basketbalistky ZVVZ USK Praha ve středu odstartují druhou polovinu euroligové základní skupiny zápasem proti Kayserisporu. Pražanky čeká jeden z klíčových zápasů. Do bojů v základní skupině totiž české šampionky vstoupily v říjnu domácí prohrou 68:72 po prodloužení právě s tímto tureckým celkem, a tak potřebují vyhrát alespoň o pět bodů, aby v bilanci vzájemných zápasů získaly výhodu na svou stranu.

Přípravu na zápas zahájily hráčky přímo na hotelu. Sérii protahovacích a posilovacích cviků vystřídal rozbor hry soupeře u videa. "Zaměřovaly jsme se především na jejich zónovou obranu. Hledaly jsme slepá místa v obraně, kterých bychom mohly využít," uvedla Alena Hanušová.

Zatím nejlepší obranu v celé soutěži mají Pražanky, ale i Kayserispor se prezentuje velmi dobrou defenzivou. Klíčové budou zejména souboje pod košem, kde se turecký tým opírá o reprezentantku amerického původu Lauru Sandersovou a další Američanku Janel McCarvilleovou. Na perimetru by teoreticky měly mít navrch české mistryně, samy si ale budou muset dát pozor na řeckou střelkyni Zoi Dimitrakuovou. Rozehrávku soupeře posílila v průběhu sezony Američanka Chelsea Grayová, která přišla z Girony.

Že nepůjde o snadný zápas, potvrzuje nejen výsledek domácího klání, ale také dva týdny stará výhra Kayserisporu 68:54 nad favoritem celé soutěže Jekatěrinburgem. S ruským gigantem před týdnem hrály i Pražanky, a i když předvedly svůj nejlepší výkon ve skupině, smolně prohrály trojkou v poslední vteřině.

Středeční soupeři mají shodnou bilanci čtyř výher a tří porážek. Kayserispor překvapivě před týdnem prohrál s Wislou Krakov a toho se budou snažit hráčky USK využít. Výhra v Turecku by je ve vyrovnané tabulce výrazně přiblížila prvním čtyřem příčkám ve skupině znamenajícím postup do play-off.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články