Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Basketbalisté Nymburka po pomalejším startu zvítězili v Opavě

Opava  - Po téměř měsíční pauze se basketbalisté Nymburka opět představili v domácí soutěži a na palubovce Opavy potvrdili roli favorita výhrou 95:75. Mistr rozhodl zápas ve třetí čtvrtině, kterou vyhrál 30:14.

Utkání Opava - Nymburk
zdroj: ČTK autor: František Géla

Slezané přitom začali utkání slibně a po úvodní desetiminutovce vedli o pět bodů. "Domácí hráli velmi dobře, zejména střídání obran nám dělalo problém. My jsme podali výborný výkon v útoku, proto jsme zvítězili. K naší obraně v prvním poločase mám výhrady," uvedl trenér Nymburka Ronen Ginzburg. Nejužitečnějším hráčem vítězů byl Jiří Welsch, jenž k 19 bodům přidal šest asistencí.

"Pokud chcete Nymburk porazit, musí se sejít spousta faktorů, jako je stoprocentní obrana a úspěšnost ve střelbě, doskoky. To se nám dařilo v první polovině. Bohužel šňůra čtrnácti bodů Nymburka ve třetí čtvrtině rozhodla ve prospěch soupeře. Zkušený tým kolem Jirky Welsche už takový náskok neztrácí," řekl opavský kouč Petr Czudek.

Opava - Nymburk 75:95 (23:18, 47:44, 61:74)

Nejvíce bodů: Šiřina 15, Cvek a Dragoun po 11, Vlček 10 - Dixon 21, Welsch 19, Randle 17, Hruban 13, Benda a Kříž po 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články