Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Basketbalisté Opavy podlehli Děčínu 63:67

Opava - Basketbalisté Děčína v předehrávce 6. kola Národní ligy vyhráli 67:63 v Opavě a připsali si čtvrtou výhru za sebou, která je dostala na druhé místo tabulky. Slezanům proti vicemistrům nepomohlo ani 16 bodů a devět asistencí reprezentanta Jakuba Šiřiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Opava - Děčín

Opava přitom měla velmi dobrý začátek a rychle vedla o osm bodů 15:7. Jenže pak Děčín předvedl šňůru 9:0, udržel se ve hře a ve druhé části získal zápas pod svou kontrolu. K poločasovému vedení o sedm bodů mu pomohla i Kašova dalekonosná trojka současně s klaksonem.

"Tam se to lámalo a nás stálo hodně sil soupeře dohánět. Navíc jsme měli smůlu, když se míče odrážely k soupeři. Kluci se rvali, byl to zápas jako v play-off, s velkou bojovností, ale zase to na Děčín nestačilo," litoval kouč Opavy Petr Czudek.

Ve druhé půli už si Děčín hlídal vedení, o což se starali zejména Vyoral s posilou Pomikálkem. Klíčové byly zejména Vyoralovy koše ve chvíli, kdy se Opava přiblížila na jediný bod. Navíc se v poslední čtvrtině Válečníkům povedlo ubránit Šiřinu a mohli slavit výhru.

"Jsme spokojení, protože je to cenná výhra na půdě těžkého soupeře, navíc po těžkém programu. Důležité bylo, že jsme nezpanikařili po dobrém úvodu Opavy. Klíč pak byl, že jsme ve druhé půli neustále drželi vedení a nepustili soupeře před sebe," zhodnotil utkání trenér hostů Pavel Budínský.

Opava - Děčín 63:67 (19:16, 32:39, 47:50)

Nejvíce bodů: Šiřina 16, Gniadek 11, Cvek 8 - Stria 13, Pomikálek 12, Vyoral 11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články